Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Danmarks Zlatan-dödare skadad: "Röntgas i morgon"

Om Zlatan Ibrahimovic har tur slipper han Simon Kjaer på Parken den 10 oktober.

Efter Danmarks 1-0-seger på Råsunda i juni hyllades en rödvit debutant till skyarna. Palermo-backen Simon Kjaer raderade ut Zlatan Ibrahimovic totalt i sin första landskamp.

Men inför returmötet på Parken är Kjaer skadad, och det bekymrar förbundskapten Morten Olsen.
På Danmarks presskonferens idag handlade mycket av snacket om Zlatan Ibrahimovic och om hur de rödvita ska försöka handskas med Barca-stjärnan. Liverpools Daniel Agger är med i truppen, men har inte spelat på länge på grund av en ryggskada. Och Simon Kjaer som tog hand om Zlatan senast är ännu ett osäkert kort.
- Han har en muskelskada, men jag hoppas att han bara är småskadad. Han ska röntgas imorgon i Italien, efter det vet vi mer.

- Men vi har andra bra förvarare. Per Kroldrup har spelat bra mot Zlatan när han mötte Inter med sitt Fiorentina. Så vi har andra som har spelat mot Zlatan.

Morten Olsen berömde också Ibrahimovic under presskonferensen och sa att flytten till Barcelona kommer utveckla svensken, åtminstone på sikt.
- Jag tror att Zlatans ambition med att gå till Barcelona är att bli en bättre fotbollsspelare och med det menar jag en bättre lagspelare.

-Barcelona med alla deras stjärnor spelar en otroligt bra kollektiv fotboll, där anfallarna i hög grad deltar i förvarsspelet. Dom spelar med väldigt hög press, och lyckas Zlatan lära sig det kommer han att bli ännu bättre än han. Men vi möter vi å andra sidan inte Sverige om ett halvår, utan nu.

Publicerad 2009-09-29 kl 19:26
Annons
Annons
Annons