Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
48v

Danska förbundet nöjda med domen: "Nu är det bara att blicka framåt"

Foto: Bildbyrån

Sverige tilldöms segern efter den inställda matchen mot Danmark. Dessutom tvingas det danska fotbollsförbundet till böter. Men trots det är man nöjda med domen.
- Det blir svårare för oss att nå VM men nu blickar vi framåt, säger Pernille Harder till Tipsbladet.

Uefa har fattat ett beslut gällande den inställda VM-kvalmatchen mellan Sverige och Danmark, som skulle ha spelats i oktober. Sverige tilldöms segern och det danska fotbollsförbundet tvingas till böter på 20 000 euro, vilket motsvarar omkring 200 000 svenska kronor. Man får dock behålla sin plats i VM-kvalet och förbundets elitchef Kim Hallberg är nöjd med domen.

- Vi är nöjda med att vi nu har fått ett besked från Uefa. Det har varit alldeles för mycket snack om den här konflikten och nu kan vi börja att se framåt i stället, säger han till Tipsbladet.

En av lagets stora stjärnor Pernille Harder, med ett förflutet i Linköping, menar på att förutsättningarna för att nå VM blir tuffare men instämmer samtidigt i att man nu blickar framåt.

- Varken vi spelare, spelarföreningen eller förbundet ville att det skulle sluta med en inställd match. Sportsligt blir det svårare för oss att nå VM efter domen men vi kommer att göra allt för att ta oss dit. Vi närmar oss en ny överenskommelse med förbundet och nu blickar vi framåt, säger hon.

Svenska landslagschefen Marika Domanski Lyfors anser att domen är för mild och man har inte bestämt sig för om domen ska överklagas.

Danmark halkar nu ner till andra plats i VM-kvalgruppen med tre poäng upp till Sverige efter tre omgångar.

Publicerad 2017-11-16 kl 18:39
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons