Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Danska konflikten är över - två miljoner extra varje år till damlandslaget

Foto: Bildbyrån.

Konflikten är över.
Det danska förbundet och spelarföreningen är överens om ett fyraårsavtal.
- Nu kan vi koncentrera oss på sportslig utveckling, säger elitchefen Kim Hallberg i en kommentar på DBU:s hemsida.

Efter minst sagt långdragna förhandlingar, som ledde till strejk och ett inställt VM-kvalmöte med Sverige har de danska spelarna och förbundet, till slut, kommit överens om ett nytt avtal.

På sin hemsida skriver DBU under lördagen att man kommit överens om nya kontrakt vad gäller både damlandslaget och herrarnas U21-landslag.

- Damlandslaget har stor betydelse för dansk fotboll och vi är glada för att vi med det nya avtalet säkrar en ökad investering i damlandslaget och därmed en fortsatt utveckling för damfotbollen över de kommande fyra åren, säger elitchefen Kim Hallberg på DBU:s hemsida.

- Nu kan vi koncentrera oss på sportslig utveckling och de kommande landskamperna för att kvalificera oss till VM och EM.

Enligt DBU innebär det nya fyraårsavtalet en ökning i ersättning till damerna på två miljoner danska kronor (cirka 2,7 miljoner svenska kronor) om året. Totalt rör det sig om en årlig betalning på 4,4 miljoner (cirka 5,8 miljoner svenska), och då räknas inte eventuella bonusar som utbetalas om laget kvalificerar sig i mästerskap in.

Avtalet tillämpas retroaktivt från den 1 september i år fram till den sista augusti 2021.

Publicerad 2017-11-25 kl 15:09
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons