Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Danska spelarna ut i strejk - kräver förbättrat avtal

Foto: Bildbyrån.

Hotet om strejk har blivit verklighet.
På måndagen skulle det danska damlandslaget samlats - men spelarna stannade hemma.

Det råder fortsatt dödläge mellan spelarna i det danska damlandslaget och det danska fotbollsförbundet. Parterna (Spelarföreningen och förbundet) har under en tid försökt att få fram ett nytt och för spelarna förbättrat kollektivavtal, men förhandlingarna har strandat.

- Vi vill att de erkänner våra prestationer, att de visar att vi är värda att investera i. Det tycker vi att vi har bevisat, sa målvakten Stina Lykke till nyhetsbyrån Ritzau i torsdags.

Spelarna hotade redan då med att strejka under den kommande samlingen (träningslandskamp mot Holland den 15 september och kval mot Ungern fyra dagar senare) – och nu har man också gått från ord till handling.

I dag var tanken att landslaget skulle samlas och göra sina första pass med den nytillträdde förbundskaptenen Søren Randa-Boldt, men ingen dök upp. Det rapporterar Ekstra Bladet.

- Det är en så irriterande situation som DBU har skapat. Vi väldigt gärna spela matcherna efter EM. Men självklart ska ett nytt kollektivavtal finnas på plats först, sa landslagsspelaren Line Røddik till tidningen förra veckan.

Enligt Ekstra Bladet väntas 8000 biljetter säljas till fredagens match med Holland.

Danmark spelar i samma grupp som Sverige i det kommande kvalet. Länderna ställs mot varandra den 20 oktober på Gamla Ullevi i Göteborg.


Exklusiv tävling: Vinn en Superfotbolls-weekend i London för dig och en vän

Publicerad 2017-09-11 kl 15:38
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons