Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Dansken ställs mot sin favoritförfattare: "Zlatans bok den enda jag läst"

Sverige (herr)

Vänsterbacken Riza Durmisi, 21, har gjort en kometkarriär inom det danska landslaget.
Nu ställs han mot sin favoritförfattare - Zlatan Ibrahimovic.
- Zlatans bok är den enda bok jag har läst, säger Durmisi till TT.

När medierna flockas runt rutinerade landslagsspelare som Nicklas Bendtner, 72 landskamper, Daniel Agger, 71, och Christian Eriksen, 55, sitter den 21-årige vänsterbacken Riza Durmisi, 5, lugnt och tittar på i foajén av spelarhotellet i Helsingør.

I början av september fick Brøndbyspelaren göra sin första A-landskamp från start när Danmark drabbats av skador inför EM-kvalmötet med Albanien.

- Jag trodde inte att jag skulle få debutera så tidigt. Men jag har jobbat hårt och när det blev skador i laget måste du ta chansen. Och det var det jag gjorde. Nu gäller det att jobba hårt och satsa framåt, säger Durmisi till TT.

Annons

Kan relatera till Zlatan
Sedan dess har han inte släppt greppet om vänsterbackspositionen. I playoff-mötet om en EM-plats mot Sverige på Friends väntas Durmisi göra sin sjätte A-landskamp och det hjälper mycket att han har mittbacken Daniel Agger vid sin sida - lagkapten för det rödvita landslaget och lagkamrat i Brøndby.

- Jag lär mig av honom varje dag. Han ger mig chansen att göra det jag är bra på. Jag är en offensiv spelare och när jag vet att Agger är där kan jag bara gå framåt och göra min grej. Sen när han får kramp i den 80:e minuten får jag komma tillbaka och försvara, säger han och skrattar.

Durmisi kommer från den socialt utsatta Köpenhamnsförorten Ishøj. Något som gör att han kan relatera till Sveriges världsstjärna Zlatan Ibrahimovics uppväxt i Malmöstadsdelen Rosengård.

- Jag kan se lite grejer i Zlatan som han gjorde när han var ung, som jag själv gjorde. Zlatans bok är den enda bok jag har läst, säger 21-åringen med ett leende innan han fortsätter:

Annons

- Ishøj var ett tufft område. Nu har det blivit mycket bättre. Men du måste bara vara medveten om vilka du hänger med, men jag tror att jag har varit klok och gått min egen väg. Jag har varit väldigt dedikerad.

Hur ska ni få stopp på Ibrahimovic?
- Vi vet alla att han är en toppspelare i världen. Vi måste få ett grepp om Zlatan, men också resten av det svenska laget. Det är tio spelare till att hålla koll på och vi åker till Sverige för att vinna, säger Durmisi.

Publicerad 2015-11-11 kl 12:27

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto