POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LANDSLAG
11å

Därför spelar inte Söder U21

Förbundskaptenen förklarar för fotbollskanalen.se varför sensationen Robin Söder inte är uttagen i truppen, om 3-5-2 är ett alternativ och motiverar uttagningarna av Gaete och Albin Ekdal.

Albin Ekdal kan få göra sin debutmatch i U21-landslaget. Förbundskapten Jörgen Lennartsson motiverar valet.
- Han har varit en av de dominerande spelarna i 89-kullen under flera år. Han var ju aktuell förra gången, men var sliten efter Juventus försäsongsträning då, men nu känner han sig i form, säger han till fotbollskanalen.se.

En större sensation var att Hammarbytalangen Carlos Gaete fick förtroendet.
- Han har gjort många bra matcher från sommaren och framåt med Bajen, säger Lennartsson och förklarar:
- Vi ser en passningsskicklig mittfältare som är bolltrygg och kan spela både i mitten och på kanten.

Det är många innermittfältare i truppen, är 3-5-2 ett alternativ? - Det kan du lägga ner direkt, vi har ett sätt att spela som vi börja arbeta med för två år sedan och som vi kör över slutspelet. Så det är inte aktuellt.

Och den självklara frågan – var är Robin Söder? - Vi har gjort en prioritering. Samtidigt som vi spelar matchen så spelar vårt lag för spelare födda 1990 tre oerhört viktiga kvalmatcher till P19-slutspelet nästa sommar och vi känner att vi vill ställa upp med ett forwardspar bestående av Rasmus Jönsson och Robin Söder. Det känns väldigt spännande. Det är alltså tre tävlingsmatcher som vi prioriterar före en träningsmatch. Vår samling är dessutom väldigt kort medan de har tre viktiga matcher i Makedonien.

Pontus Wernbloom har klivit ner på mittfältet i IFK Göteborg, var spelar han i U21? - Vi tänker honom som forward tills vidare och sedan får vi se vad framtiden utvisar. Men till just den här samlingen så är han forward.

Publicerad 2008-09-30 kl 16:04
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå