Darrigt Danmark kryssade mot Grekland

Landslag

Sveriges VM-kvalkonkurrent Danmark började landslagsåret med 1-1 på bortaplan mot Grekland. Ett resultat som var bättre än den danska insatsen. Jonas Borring placerade kyligt in 1-0 vid den ena stolpen i början av den andra halvleken efter en strålande framspelning från Christian Poulsen. Annars bjöd dock inte Danmark på mycket i anfallsväg och defensivt var det också darrigt, speciellt från Per Kröldrup, Fiorentina, som provades som mittback bredvid Daniel Agger i Martin Laursens frånvaro. Den grekiska kvitteringen till 1-1 genom Theofanis Gekas i 61:a minuten kom också efter danskt försvarsslarv.

Danmark toppar den svenska VM-kvalgruppen med sju poäng efter tre matcher och möter Malta borta den 28 mars och Albanien hemma den 1 april.