Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
10å

David Villa ser Spanien i final

MADRID. David Villa tror på Spanien, och drar sig inte för att tala om lagets möjligheter i EM. Till den spanska sporttidningen AS menar anfallaren att han aldrig ”varit i bättre form”, och att han är ”övertygad om att vi kommer nå finalen”.

Den spanska ligasäsongen var inget vidare för David Villa. Förutom den beryktade turbulensen i Valencia missade också spelaren ett antal matcher på grund av skador. Men enligt 26-åringen är det inte bara en nackdel.

”Jag känner mig betydligt fräschare än tidigare år eftersom jag inte spelat 55 matcher”, hävdar "el guaje” som nu inte har några som helst besvär efter förra veckans skadeincident. Det är faktiskt bättre än så, enligt spelaren har han ”aldrig tidigare under karriären” känt sig ”i bättre fysiskt form”.

Fem mål i Valencias sista två ligamatcher, dessutom två fullträffar till i de senaste framträdandena med landslaget. För en anfallare är det livsviktigt att vara ”vän” med målet, men det kvittar förstås vem som hamnar i målprotokollet under EM.

- Det viktiga är att vi vinner, menar Villa som också förklarar varför han är så optimistisk inför äventyret i Österrike och Schweiz: ”Vi är inne i en resultatmässigt mycket bra period, truppen har arbetat tillsammans i flera år, och den är mycket stark och enig”. Det är nyckeln till framgång.

Och självklart ska 26-åringen göra allt för att ta med EM-buckland till Spanien. ”Våra namn skulle för evigt vara skrivas in i historien, det är vad vi alla strävar efter. När vi är gamla och grå kan vi minnas glädjen vi gav till landet 2008”. Det är David Villas och Landslagets största sporre.

Publicerad 2008-06-09 kl 13:22
Annons
Annons
Annons