Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Davies nekar till fortkörning: "Jag körde inte bilen"

På fredagen spreds uppgifter om att Charlie Davies stoppats av polisen – efter en vansinnesfärd på 200 kilometer i timmen.
Men amerikanen nekar.
- Jag körde inte bilen, säger han.

Hela historien kan betraktas som besynnerlig – med tanke på att ex-hammarbyaren för bara ett år sedan var inblandad i en mycket allvarlig trafikolycka där en person fick sätta livet till. Själv drabbades Davies av en serie svåra frakturer och inre skador, men klarade sig mirakulöst nog utan bestående men.

Därför blev säkert många förvånade när franska medier i går rapporterade att Davies klockats av polisen vid en hastighet av 201 kilometer i timmen på en motorväg i Jura-regionen. Nu ger forwarden sin förklaring – och hävdar att han ”bara” försökt att skydda en lagkamrat i klubben Sochaux.

- Det vore omöjligt för mig att köra i 200 kilometer i timmen efter kraschen jag var med om. Man kan inte göra en sådan sak och tro att allt ska bli bra.
- Jag har lärt mig för mycket av mina erfarenheter för att agera så, säger Davies till AP.

I stället ska han ha bytt plats i bilen med sin vän Jacques Faty, eftersom denne var orolig för att bli av med körkortet eller till och med hamna i fängelse när polisen vinkade in honom till vägrenen. Faty hade nämligen åkt fast för liknande förseelser tidigare och trodde att Davies skulle klara sig lindrigare undan i kontrollen.

- Jag bad Charlie att ta min plats. Han är en amerikan i Frankrike och därför tänkte jag att det skulle bli lättare, säger Faty till AP.

Davies menar på att han satt och vilade i passagerarsätet utan att reflektera över hur snabbt färden egentligen gick.

- Allt var bra. Jag visste att Jacques körde lite för fort, men tänkte inte att det verkligen var så fort, säger Davies.
- Sedan såg jag blåljusen.

I det läget ska spelarna ha bytt plats inne i kupén, vilket polismännen inte upptäckte eftersom rutorna till fordonet var tonade.

- Jag sade åt Jacques att ”jag fixar inte det här”. Men han bara: ”lita på mig, det här går bra. Annars hamnar jag i fängelse och du blir strandsatt här”, säger Davies.

Efter incidenten fick bägge två följa med till polisstationen där Davies meddelades att hans körkort dragits in i sex månader. Men nu träder Faty fram och ber om ursäkt.

- Jag är ledsen för Charlies skull, och för hans familj. Jag förväntade mig aldrig att det skulle bli så här stora problem. Jag begick ett misstag men nu vill jag ordna upp allting, säger han.

Publicerad 2010-10-10 kl 10:12
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons