POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LANDSLAG

"Denmark 92" - Danmarks EM-bragd blir långfilm

Foto: Getty

Brian Laudrup med EM-pokalen.

1992 hände det ofattbara då reserven Danmark vann EM-guld i Sverige. Nu blir en av fotbollens största skrällar långfilm - "Denmark 92".

Danmark var inte kvalificerat för EM 1992 i Sverige. Men då krigsoro rådde i forna Jugoslavien fick danskarna ett wild-card.

Där har ni inledningen på den kommande långfilmen "Denmark 92" som skapas av ett skandinaviskt filmteam.

- Vi tror att den här storyn har en enorm potential, och inte bara i Skandinavien, utan i hela världen och vi ser framemot ett dansk samarbete som kan locka internationell reklam, säger en av producenterna Kris Thykier om projektet.

Teamet hoppas att filmen ska få lika stor succé som Hollywoodfilmen "Moneyball" som handlade om baseballklubben Oakland Athletics skräll under tränaren Billy Beane.

Filmen om Danmarks EM 1992 kommer att inkludera alla aspekter, från det modiga och lekfulla men ändå unga landslaget till den något annorlunda coachstilen från förbundskapten Richard Möller Nielsen som tillät hamburgare och minigolf innan viktiga matcher.

Hur filmen slutar vet ni nog redan. I finalen besegrar Danmark Tyskland med 2-0 och får lyfta EM-pokalen framför ett chockat Europa.

Publicerad 2012-09-06 kl 23:49
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå