POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LANDSLAG

Dennerby om hur Sverige ska slå Japan

Thomas Dennerby gillar Japans tekniska passningsspel. Men i VM-semifinalen på onsdag hoppas han att svensk tyngd ska avgöra.
-Vi har lite mer spets än Tyskland just nu, tycker förbundskaptenen.

Japans seger mot Tyskland i lördagens sena kvartsfinal (1-0 i förlängning) var en överraskning för många. Japanskorna har dock imponerat i två landskamper mot Sverige i år, med sitt eviga löpande och säkra kortpassningsspel.
I Algarve cup vann Japan med 2-1, medan det blev 1-1 i en landskamp strax före VM. Efter det mötet liknade Thomas Dennerby det japanska spelet vid ett "damernas Barcelona". Han håller fast vid sin beundran.

Tätt mellan matcherna

-Tycker man om fotboll och passningsspel, och det gör jag, då tycker man att Japans spel är fint att se på. Men det ska inte hjälpa på onsdag. Jag hoppas att vår tyngd kan avgöra, säger Dennerby.
VM-semifinalen mot Japan spelas i Frankfurt sent på onsdagskvällen. Japan kom dit redan på söndagen, medan Sverige reser från Augsburg under måndagen.
-Men Japan fick spela en förlängning på 30 minuter mot Tyskland, så det jämnar ut sig, säger Dennerby inför den korta förberedelsetiden.

Vet vad som väntar

Att gå igenom varje motstånd grundligt är en del av Sveriges framgångsrecept i VM. Inför Japan-matchen drar lagledningen nytta av de två landskamperna tidigare i år.
-Vi vet precis vad vi har att vänta oss. Jag förmodar att de kommer att ha mer bollinnehav än vi. Det gäller att inte förivra sig och bli stressad, utan vara förståndig, så att när de slår ett halvtaskigt pass eller blir lite övermodiga, då sätter vi in stöten. Vi har några högklassiga sprelare, och faktiskt lite mer spets än Tyskland just nu, skulle jag vilja påstå, säger Thomas Dennerby.
Han nämner Lotta Schelin, mittfältets måldrottning Lisa Dahlkvist, och mittlåset Sara Larsson och Charlotte Rohlin.
-Det är sagolikt att se våra innerbackar, tycker Dennerby.

TT

Publicerad 2011-07-10 kl 19:42
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå