POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LANDSLAG
4v

Dennerby uppges överväga lämna Nigeria - då kliver minister in: ”Jobbar för lösning”

Foto: Bildbyrån

Thomas Dennerby rapporteras vilja lämna sin roll som förbundskapten i Nigeria.
Nu har landets idrottsminister gett sig in i handlingarna och jobbar för att svensken ska återvända.
”Jag försöker få fram en snabb lösning som säkerställer att han fortsätter som förbundskapten” skriver Sunday Dare på Twitter.

I går rapporterade Goal att svenske Thomas Dennerby överväger att lämna sitt uppdrag som förbundskapten i Nigeria. Svensken tog över för 18 månader sedan och ledde Nigeria till guld i Afrikanska mästerskapen innan han tog de till en åttondelsfinal i sommarens VM.

Men enligt Goal ska svensken nu fundera på att sluta eftersom han är frustrerad över utebliven stöttning från förbundet. Sajten skriver att han därför inte kommer att närvara vid nästa samling.

Enligt Dennerby handlar det om ” tekniska detaljer om hur man ska sköta ett landslag” som är anledningen till varför han inte befinner sig i Nigeria och förbereder sig för nästa landskamp.

- Just nu pratar min advokat med förbundet. Sen får vi se vad som händer, säger han till TT.

Svensken är inte alls med i förhandlingarna och kan inte svara på vad som krävs för att han ska återvända. Han menar att de får vänta de kommande dagarna för att se vad som händer.

På frågan om det finns någon risk att han lämnar svarar han:

- Ja, det kan man säga att det gör.

Det nigeriska fotbollförbundet ska därför ha lyft upp U20-tränaren Christopher Danjuma som tillfällig tränare för landslaget, som möter Elfenbenskusten i kvalspelet till OS i slutet av september.

Nu kliver Sunday Dare in för att hjälpa till med en lösning. Dare, som är idrottsminister i landet, skriver på Twitter att han personligen lagt sig i ärendet.

”Jag fick information i ärendet den här morgonen och kommer att försöka få fram en snabb lösning som säkerställer att han (Dennerby) fortsätter som förbundskapten för Nigeria.” skriver ministern på Twitter.

Dennerby skrev på ett kontrakt över 2,5 år när han tog över jobbet, vilket innebär att han har kontrakt fram till nästa sommar.

Publicerad 2019-09-16 kl 17:21
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå