Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Deschamps gör slag i saken - stämmer Cantona för förtal

Foto: Bildbyrån.

Eric Cantona antydde att Didier Deschamps petat spelare på grund av deras ursprung.
Deschamps svarar med att stämma Cantona.
Det rapporterar RMC Sport.

Det var i en intervju med den brittiska tidningen The Guardian som fransmannen Eric Cantona mer än antydde att förbundskapten Didier Deschamps skulle valt att åsidosätta Karim Benzema och Hatem Ben Arfa på grund av deras afrikanska ursprung.

- En sak är säker och det är att Benzema och Ben Arfa är två av Frankrikes bästa spelare och de kommer inte spela EM. Och det är också säkert att Benzema och Ben Arfa har nordafrikanskt ursprung. Så debatten är öppen, sa Cantona till tidningen i fjol.

Nu rapporterar den franska radiostationen RMC att Deschamps valt att stämma Eric Cantona för förtal, efter hans uttalanden i tidningen.

Deschamps flaggade redan i fjol för att han via sina advokater tänkte stämma Cantona, och nu har han alltså gjort slag i saken.

- De här orden är oacceptabla, ovärdiga och Cantoma för skam över Frankrike, det franska folket och det franska landslaget som förkroppsligar olikheter. Att ta upp nordafrikanskt ursprung är att förneka att de två spelarna är franska, sa hans advokat Carlos Alberto Brusa, vid tillfället, enligt AFP.

Publicerad 2017-11-30 kl 09:01
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons