Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Division ett-talangen efter måldebuten i Palestinas landslag: "Fått intressen från allsvenskan"

Foto: Privat

Mahmoud Eid på träning med Palestina.

Svenske division ett-talangen Mahmoud Eid är tillbaka i Sverige efter landslagsdebuten med Palestina. Och efter mål och starka insatser är intresset stort för 21-åringen som vill ta nästa steg i karriären.
- Jag har fått intressen från utlandet och även i Sverige från allsvenskan och superettan, säger Mahmoud Eid till fotbollskanalen.se.

För en knapp vecka sedan skrev fotbollskanalen.se om den svenske division ett-spelaren Mahmoud Eid, som tränade inför sitt första landslagsuppdrag med föräldrarnas födelseland Palestina. Nu har 21-åringen återvänt till Sverige, och han summerar en lyckad debut.
- Det var riktigt kul. Det är svårt att förklara. Det var väldigt professionellt, en rolig upplevelse, säger Mahmoud Eid till fotbollskanalen.se.

Var det som du förväntade dig eller blev du överraskad av något?
- Jag blev överraskad faktiskt. Det var mer professionellt än vad jag trodde. Och det var bättre nivå än vad jag trodde också.

Palestinas landslag förbereder sig inför asiatiska mästerskapen i januari. Under denna samling mötte man VM-meriterade Saudiarabien samt Vietnam. I det första mötet, med Saudiarabien, fick Eid starta och göra sin debutmatch.
- Jag blev väldigt motiverad när jag fick höra av tränaren att jag skulle starta. Jag såg fram emot det väldigt mycket, det kliade lite i magen men det var mer att man ville ut och spela bara. Jag var inte nervös eller sådär, jag vill ut och spela och visa upp mig.

Eid och Palestina förlorade med 2-0 mot Saudiarabien, men det fanns en del positivt att ta med sig från mötet med nationen som tog sig till fyra raka VM mellan 1994 och 2006.
- Det var tufft. De var väldigt snabba tekniska och spelade efter marken med ett-två tillslag hela tiden. Vi hotade dem massvis med gånger men det ville sig inte den här gången, säger Eid.

Var du nöjd med din debut?
- Aa, jag var faktiskt nöjd. Första halvlek kunde jag göra det jag är bra på. Sen i andra kanske jag inte får så mycket boll, men i det stora hela är jag nöjd med matchen.

I samlingens andra möte, med Vietnam i söndags, fick Mahmoud Eid inleda på bänken. Men 21-åringen gjorde ett väldigt lyckat inhopp.
- Jag fick hoppa in som vänsterytter men sen sista tio gick jag upp som forward och då gjorde jag mål direkt, säger Eid som var mycket nöjd över sitt debutmål.

- Det var fantastiskt. Jag ville verkligen få in ett mål där. Jag har krigat mycket och det var skönt.

Mahmoud Eid är nu uttagen till ytterligare två träningsmatcher i december - Palestinas sista förberedelse inför asiatiska mästerskapen där man ställs mot VM-nationen Japan, Jordan och Irak.
- Det är till asiatiska mästerskapen jag vill. Vi försöker bygga ett bra lag och det är mycket spelare som testas, men jag blev uttagen igen och det är ett kvitto på att man gjorde det bra och det ska blir riktigt kul faktiskt, säger Eid.

Sedan en dag tillbaka är Mahmoud Eid i Sverige igen. Nyköpings BIS-spelaren, som gjorde 14 poäng från sin position på yttermittfältet den här säsongen, vill nu ta nästa steg i karriären och tycker att landslagsdebuten har öppnat dörrar.
- Ja det har det absolut. Jag har fått intressen från utlandet och även i Sverige från allsvenskan och superettan men jag har inga konkreta förslag än så länge. Så för mig handlar det bara om att jobba på och hålla sig i bra form och så får vi se vad som händer, jag har en agent som sköter det där.

Vilken nivå känner du själv att du håller för att spela regelbundet på?
Jag håller redan för att gå upp i allsvenskan, jag känner mig redo. Men superettan hade inte heller varit fel att gå till. Det kan vara en bra start, jag behöver regelbundet med speltid och det är det man vill. Men jag känner mig redo för högsta ligan, säger Mahmoud Eid till fotbollskanalen.se.

Publicerad 2014-11-12 kl 14:58
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons