Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Division ett-talangen uttagen till asiatiska mästerskapen: "En dröm"

Foto: Privat

Mahmoud Eid med bollen på Palestinas träning.

Mahmoud Eid har imponerat under sina första matcher för Palestinas landslag.
Så mycket att han nu är uttagen i truppen till de asiatiska mästerskapen.
- Det är en dröm, säger Eid till fotbollskanalen.se

Tidigare under hösten gjorde Mahmoud Eid debut i Palestinas landslag. Efter mål och starka insatser fick 21-åringen chansen igen i landslagets sista samling inför asiatiska mästerskapen i januari. Efter samlingen, där laget mötte Uzbekistan och Kina, fick Eid drömbeskedet - han är uttagen i truppen till mästerskapen.
- Det var riktigt skönt. Det är en dröm. Att få delta i ett sånt här stort mästerskap och mäta sig med de bästa spelarna, säger Mahmoud Eid till fotbollskanalen.se.

- Det gick ganska bra för mig senast. Mot Uzbekistan gjorde jag min bästa match i Palestina-tröjan. Så jag hade en ganska bra känsla, men man ska aldrig känna sig säker.

Mahmoud Eid har bott hela sitt liv i Sverige, men föräldrarna är från Palestina. Under hösten har han slagit sig in i landslaget och startat tre av fyra matcher som laget har spelat. I den fjärde blev han inbytt och målskytt. Nu hoppas han på att få speltid även i de asiatiska mästerskapen.
- Det har gått riktigt bra. Och jag har kommit in i laget bra, jag känner mig trygg. Jag tror att chanserna är stora faktiskt, säger han.

Palestina är med i asiatiska mästerskapen för första gången. Det tror Mahmoud Eid kan tala för att laget ska kunna överraska i turneringen.
- Jag tycker att vi har fått ihop laget väldigt bra. Jag tror att vi kommer att göra det jävligt bra faktiskt. I och med att det är första mästerskapet för Palestina så kommer folk att underskatta oss och så, säger han.

På måndag åker Eid till Dubai och ansluter till landslagstruppen och dagen efter åker de till Australien. 9 januari drar mästerskapen igång. Och det är tuffast möjliga motstånd direkt - VM-nationen Japan. Övriga lag i gruppen är Irak och Jordan.
- Vi vill gå vidare från gruppen, det är inget snack om det, säger Mahmoud Eid.

I Sverige så har Eid ett utgående kontrakt med division ett-klubben Nyköpings BIS. 21-åringen ser asiatiska mästerskapen som ett bra skyltfönster men vill inte fokusera för mycket på vilken klubb han hamnar i.
- Det är lite intresse här och där men jag har valt att lägga det åt sidan nu och fokusera på det här och sen får vi se vad som händer. Men det kommer bli bra, säger han till fotbollskanalen.se.

Publicerad 2014-12-26 kl 13:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons