POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LANDSLAG

Dödsolycka efter läktarkaos - panik uppstod efter överfulla läktare

Foto: Bildbyrån.

Senegalesiska supportrar under VM i somras.

Överfulla läktare slutade i en katastrof.
En person avled – och 37 skadades i samband med mötet mellan Madagaskar och Senegal.
- Människorna längst fram kunde inte gå bakåt och det kom samtidigt in fler människor bakifrån, säger polisen Herilalatiana Andrianarisaona, till franska RFI, enligt AP.

På söndagen spelades det kvalmöte till Afrikanska mästerskapen, mellan Madagaskar och Senegal. Inför matchen orsakade dock den svåra trängseln inne på arenan tragiskt nog ett dödsfall och ett stort antal skadade.

Nyhetsbyrån AP beskriver hur det på tv-bilder från matchen gick att se hur läktarsektionerna på stadion Stade de Mahamasina i Madagaskars huvudstad Antananarivo var överfulla på människor och hur personer till och med stod i trappuppgångarna för att se matchen. Tusentals människor ska ha börjat köa flera timmar innan avspark i sina försök att få en biljett, skriver AP.

Franska RFI, som AP hänvisar till, uppger att det uppstod panik vid en av sektionerna till arenan och att alltså en person omkom och 37 blev skadade.

- Människorna längst fram kunde inte gå bakåt och det kom samtidigt in fler människor bakifrån. Det var vad som orsakade det, säger polisen Herilalatiana Andrianarisaona, till RFI, enligt AP.

Matchen spelades dock och slutade oavgjort, 2-2.

Publicerad 2018-09-10 kl 07:26
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå