Domare Strömbergsson: En jävla situation

Landslag

Det svenska domarteamet hamnade ordentligt i hetluften i EM-mötet mellan Holland och Italien på måndagen.

Efter 26 minuter kom det omdiskuterade målet. Wesley Sneijder pressade in ett skott i straffområdet som Ruud van Nistelrooy styrde i mål. Italienarna gestikulerande vilt mot svenske domaren Peter Fröjdfeldt och assisterande domaren Stefan Wittberg och ville få målet till offside. Men målet godkändes eftersom Christian Panucci blev liggande bakom kortlinjen och upphävde offsiden, en av många offsideregler som van Nistelrooy är expert på att utnyttja.

-Det var en jävla situation men Peter och Stefan gjorde helt rätt. Situationen föranleddes av en spelsituation och han (Panucci)ska då räknas in som sista spelare, säger domaren Markus Strömbergsson till TT.

Bara fem minuter senare kom nästa smäll för världsmästaren. Först räddade Giovanni van Bronckhorst bollen på mållinjen och strax efter nådde en crossboll upp till Dirk Kuyt. Liverpoolanfallaren hittade Sneijder som smidigt sköt 2-0 på halvvolley till höger i straffområdet. Resultatet stod sig fram till paus.

Publicerad 2008-06-09 kl 21:54