Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
10å

Donadoni: Zambrotta gjorde en mycket bra match

Italiens världsmästare lever farligt i EM.
Bara en jätteräddning av Gianluigi Buffon räddade en poäng och fortsatt hopp om kvartsfinal i 1-1 matchen mot Rumänien.

Italienska fans fick en nära-döden-upplevelse när bakåtnicken från Barcelonabacken Gianluca Zambrotta nådde Adrian Mutu som iskallt sköt 1-0 för rumänerna i 55:e minuten. Då var Italien borta från kvartsfinal.

-Zambrotta gjorde en mycket bra match och den där incidenten förändrar inte det, tyckte Italiens förbundskapten Roberto Donadoni.
Bara en minut efter 0-1 väckte mittbackarna Giorgio Chiellini och Christian Panucci liv i det italienska liket. På en hörna nickade Chiellini fram bollen till Panucci som satte 1-1.

Med tio minuter kvar av matchen i Zürich fick Mutu chansen att sänka Italien efter att Panuccis neddragning av en anfallare gett rumänerna en billig straff. Men Buffons kombination av uppåtsträckt högerhand och högerfot stoppade Mutus skott.
-I dag förtjänade vi att vinna men turen var inte med oss, sade Donadoni.
-Att plocka poäng av världsmästarna och VM-tvåorna och ha en chans att spela kvartsfinal är en stor framgång, sade Rumäniens förbundskapten Victor Piturca.
Båda lagen bjöd upp till ett betydligt roligare spel än i första gruppomgången.

Bland annat så hade Donadoni bytt ut nästan halva laget som förlorade mot Holland med 0-3. Alessandro Del Piero som var inhoppare då fick nu starta, dessutom som lagkapten.

Italien borde haft 1-0 i första halvlekens sista tilläggsminut. Men ena norska linjedomaren vinkade - felaktigt- för att Luca Toni var offside när han nickade in bollen.

-Jag brukar inte tala om domaren men han gjorde inte en av sina bästa matcher i dag, ansåg Donadoni.

Just inlägg till jätten Luca Toni, framför allt från Fabio Grosso, ordnade de hetaste italienska chanserna. Men Bogdan Lobont var strålande i Rumäniens mål. Framåt var rumänerna inte ofarliga, tvärtom. Fast där var det långskott och frisparkar som skapade målchanserna. Bland annat styrdes Cristian Chivus frispark i ena stolpen i första halvlek. Två rumäner skallade ihop direkt efter stolpträffen och Mirel Radoi skadades så allvarligt att han fick föras till sjukhus.

-Hans ena öga måste opereras och han har en bruten nästa. Han kommer inte spela mot Holland och troligtvis inte mer i slutspelet, sade Piturca.
Frågan är nu om Buffons straffräddning var konstgjord andning för Italien som bara har en poäng efter två matcher. Matchen mot Frankrike på tisdag kan bli världsmästarnas sista i detta mästerskap.

Publicerad 2008-06-13 kl 22:13
Annons
Annons
Annons