Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Drömlottning för Frankrike

Regerande världsmästaren Italien fick en gynnsam lottning till fotbolls-VM i Sydafrika i sommar. Detsamma gällde silvermedaljören från 2006, Frankrike.
De stora nagelbitarna ser i stället ut att bli grupp D och G.

Italien, som knep det senaste VM-guldet i fotboll, ser ut att ha goda möjligheter att gå vidare från gruppspelet också i Sydafrika 2010. Ingen av motståndarna i grupp F - Paraguay, Nya Zeeland eller Slovakien - är motståndare som skrämmer.

-Ju mer du koncentrerar dig på att det är lätta lag, desto svårare blir dem. Vi måste förbereda oss och studera de här lagen och deras kännetecken, sade Italiens förbundskapten Marcelo Lippi till Sky Italia.

Tur i lottningen, i alla fall på pappret, hade också silvermedaljören från 2006, Frankrike. Landet var inte seedat inför lottningen och riskerade riktigt tuffa matcher. Men man fick det på förhand lättaste motståndet från den seedade lottskålen - värdlandet Sydafrika, och inte heller Mexiko eller Uruguay ska vara omöjliga uppgifter. Sydafrika-Mexiko blir för övrigt premiärmatch i turneringen.

-Lättad? Man kan vara lättad efter matcherna. Lottningen var ganska balanserad. Vi kommer möta värdnationen och det är aldrig en enkel uppgift. Det är inte lätt att spela en "bortamatch", sade Frankrikes förbundskapten Raymond Domenech till tv-kanalen TF1.

Den enda nordiska deltagaren, Danmark, får däremot tufft motstånd i grupp E. VM-kvalets suverän Holland lär bli den svåraste nöten att knäcka tätt följt av Kamerun, med Interanfallaren Samuel Eto'o i spetsen.

Portugal, som precis som Danmark var med i Sveriges VM-kvalgrupp, hamnade i en grupp som ser ut att bli en av de mest rafflande. Femfaldiga världsmästaren Brasilien, outsidern Elfenbenskusten och Nordkorea är de övriga lagen i grupp G.

-Det är den tuffaste lottningen. De (Portugal och Brasilien) är favoriter men vi ska förbereda oss på att fixa en skräll, sade Elfenbenskustens förbundskapten Vahid Halilhodzic till franska Eurosport.

Om Nordkorea ser ut att bli slagpåsen i grupp G, blir Australien det förmodligen i grupp D. Där väntar en annan afrikansk joker i form av Ghana, samt svårspelade Serbien och inte minst Tyskland, som får ses som favorit i gruppen.

-Jag har stor respekt för Serbien. De slog Frankrike och vann sin grupp enkelt. De har många bra spelare och är ett väldigt starkt lag. Jag skulle inte kalla Ghana för outsider, det är ett av de starkaste lagen, sade tyske förbundskaptenen Joachim Löw.

TT

Publicerad 2009-12-04 kl 20:53
Annons
Annons
Annons