Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
10å

Drömmen är över för Schweiz -Arda Turan frälste Turkiet på stopptid

Mötet mellan Schweiz och Turkiet var en märklig historia där den regntunga gjorde utgången nyckfull. På stopptid frälste underbarnet Arda Turan Turkiet med sitt 2-1-mål och det avslutande mötet med Tjeckien blir nu hyperintressant. För Schweiz del dog EM-festen i kväll.

Det var match med kontrollerat spel och försök till anfallsfotboll i ungefär 13 minuter. Då började regnet falla. Därefter var det parodi på fotboll på den plaskvåta och svårbemästrade planen i Basel. Dråpliga situationer varvades med taffliga bollmottagningar och passningar. Det var inte tal om att man skulle få se ”normala” mål på det underlaget och så blev det inte heller.

En halvtimme in i matchen slog Derdiyok en passning mot Hakan Yakin som stannade upp perfekt i en vattenpöl och Yakin hade inga problem med att raka in Schweiz första mål i den här turneringen. Och bara minuterna senare fick Yakin ett ännu bättre läge men han stötte bollen utanför det helt öppna målet på ett avstånd inte längre än tre meter.

De schweiziska spelarna bemästrade underlaget allra bäst. Ironiskt då att det var just Hakan Yakin och Eren Derdiyok, båda med turkiskt påbrå, som ställde till de största problemen för Turkiet.

Turkiets förbundskapten, Fatih Terim, gjorde två byten redan i halvtid och det gav utdelning. I takt med att regnet avtog och underlaget blev bättre fick också Turkiet bättre kontroll på sitt spel. Med nära nog en timme spelad fick turkarna utdelning. Semih Sentürk visade prov på fint häng i straffområdet och nickade snyggt in ett inlägg som Bengalio inte kunde styra undan.

Det var startskottet för en spännande sista halvtimme där spelarnas vilja och de ödesmättade förutsättningarna, båda lagen var tvungna att vinna för att ha rimlig chans till vidare avancemang, såg till att skapa liv i en småtrist tillställning. Framför allt gladde de pigga inhoppen från Semih Sentürk och Johan Vonlanthen. Det såg länge ut att gå mot 1-1, en förlust för de båda lagen, men då slog Arda Turan till. På stopptid fick han en schweizisk touch med sig och helt plötsligt den här gruppen vidöppen så till vida att det blir en direkt avgörande match mellan Turkiet och Tjeckien.

Publicerad 2008-06-11 kl 23:48
Annons
Annons
Annons