Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Efter Ajdarevics brandtal – Andersson: ”Självklart inget tvång”

Foto: TT

Astrit Ajdarevic pratade länge och känslosamt om huruvida man måste sjunga nationalsången eller inte som landslagsspelare efter OS-uttåget. Janne Andersson menar nu att hans ord tolkats fel.
- Det handlar om symbolvärde, det är självklart inget tvång, säger Andersson till svenskfotboll.se.

Förbundskapten Janne Andersson sade i sitt sommartal i Sveriges Radio P1 att det är viktigt att sjunga nationalsången.

När Astrit Ajdarevic fick chansen att kommentera frågan på presskonferensen efter Sveriges förlust mot Japan, som innebar uttåg från OS, blev Ajdarevic rörd och fick tårar i ögonen.

- Det är inte relevant om man sjunger eller inte. Jag vet var jag kommer ifrån och vad jag representerar, sa han bland annat.

Nu går Janne Andersson ut med ett förtydligande.

- Jag förstår om det kanske tolkades så och jag håller med om att det inte blev bra, vilket jag är ledsen för. Jag var helt enkelt inte tillräckligt tydlig med vad jag menade, säger Andersson till svenskfotboll.se.

Han förklarar att det han ville uttrycka var symbolvärdet i att sjunga tillsammans med landslagets supportrar som, citerat från svenskfotboll.se, "inte sällan reser runt halva Europa och sjunger för full hals när landslaget spelar".

- Jag menade att det finns ett symbolvärde i att vi gör det tillsammans med våra supportrar, som offrar väldigt mycket och delar vår tro på att vi ska vinna våra matcher. Men, som sagt, det är självklart inget tvång på något sätt.

Publicerad 2016-08-11 kl 11:29
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons