Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

LANDSLAG

Efter Allardyce-röran - så vill FA undvika nya skandaler

Foto: SCANPIX

Inga lik i garderoben, ett exemplariskt uppförande och hängiven sitt uppdrag.
Det är framöver kraven för att få jobbet som förbundskapten för det engelska fotbollslandslaget.

Sam Allardyces fall från posten efter bara en landskamp skakade om det engelska fotbollsförbundet (FA) men det stannade inte där. Politikerna undrade vad som pågick när brittisk fotboll världen över släpades i smutsen. Allardyces tips till journalister under täckmantel hur man lätt kan runda en och annan regel kring spelarövergångar fick enorm negativ uppmärksamhet.

På måndagen fick FA-ordföranden Greg Clarke förklara sig inför det brittiska parlamentet. Där avslöjade han delar i ett åtgärdspaket som förhoppningsvis ska undvika skandaler i stil med den som initierades av Sam Allardyces agerande.

Clarke berättade även att Allardyce fick ekonomisk kompensation när han slutade som förbundskapten - och att agerandet av Allardyce "var ett svek".

Enligt Clarke måste kommande förbundskaptener genomgå omfattande karaktärstester, helst vara engelsman eller i grunden vara insatt i engelsk fotboll och ha flera års erfarenhet av att leda klubbar på högsta nivå.

I väntan på att Allardyces ersättare utses leder Gareth Southgate landslaget. Han har inlett med en seger och en oavgjord match i VM-kvalet.

Publicerad 2016-10-17 kl 18:55
LANDSLAG

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER