Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Efter danska lönebråket: "Hade kommit hit för noll kronor"

Foto: Scanpix

De danska landslagsspelarna hotade att bojkotta landslaget när förbundet ville skära på ersättningen.
Ett bråk som förvånar.
- Personligen hade jag kommit hit om det gett mig noll kronor, säger Albin Ekdal till fotbollskanalen.se.

Under vintern har den danska landslagsfotbollen skakats av ett pengabråk. Bakgrunden var att DBU, som är det danska förbundet, ville skära ner på spelarnas ersättning.
Av tradition har danska spelare haft dubbelt så höga ersättningar som svenska spelare.

- När det gäller landslaget låter det lite förvånande. För det känns som att det är en stor ära och något man gör för landet och för fotbollens skull och för alla ungdomar, och inte för att få lite extra cash på den stora hög man redan har, säger Albin Ekdal.

Så du ser ingen sådan möjlig konflikt i Sverige?

- Det tror jag inte. Personligen hade jag kommit hit om det gett mig noll kronor.

Landslagets spelarråd förhandlar fram ett avtal med SvFF som reglerar både ersättningar för spel i landslaget och bonus vid segrar och om man når slutspel. Väl i slutspel så förhandlar man nya avtal, men man har precis som i Danmark tagit bort publikbonus och traktamente.

Det svenska landslaget passade även på att ge tillbaka under tisdagen när ett gäng svenska spelare kom till en träning i Rissne.

- Det var väldigt lyckat, alla ungdomar var väldigt glada och det var roligt att se glädjen i dem när vi kom även om inte Zlatan var med så var de glada, säger Albin Ekdal.

- Vi kände lite så i bussen att nu kommer de att leta efter en lång kille, men de var glada ändå så att det är kul att ge tillbaka lite.

Zlatan Ibrahimovic var istället och deltog i en aktivitet för "Min stora dag" och andra spelare var på sjukhus.

Fast på fredag väntar EM-kvalet i Moldavien för spelarna.

- Vi har sett när de möter Ryssland och Österrike och de backar de hem, och det var lyckat mot Ryssland där de tog en poäng. De har gjort en del bra resultat och det blir en tuff match. Vi måste förbereda oss bra för att vinna men det blir tufft, säger Ekdal.

- De är tajta i mitten och där blir svårt att ta sig igenom, finns ytor på kanterna.

Hur blir det med spel i Cagliari om klubben åker ut?
 
- Jag vill inte spela i serie B eller i någon andraliga och blir det så får jag se mig om ett efter andra möjligheter, säger Albin Ekdal som har kontrakt till sommaren 2016 och känner till ryktena som placerar honom i större klubbar.

- Det har inte varit nära men det finns intresse och i sommar kan det nog bli någonting. Trillar vi inte ner så har jag kontrakt och får se men som jag sagt länge så är det dags att ta ett steg på karriärstegen och utvecklas ytterligare.

- Jag trivs jättebra i Italien men stänger inga dörrar för något land. Viktigt att spela i en liga som är het med starka lag och inte flytta till en mindre liga med mer pengar.

Publicerad 2015-03-26 kl 08:48
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons