Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Efter drönarskandalen - i dag kommer Uefas dom

Foto: Scanpix

Serbien-Albanien avbröts efter drönarskandal och våldsamheter.

EM-kvalmötet mellan Serbien och Albanien avbröts efter stort tumult och våldsamheter då en drönare med en flagga för "Storalbanien" landade på planen. I dag bestämmer Uefa ländernas straff efter händelsen.

Stort tumult och våldsamheter uppstod under EM-kvalmötet mellan Serbien och Albanien då en drönare landade på planen. Drönaren bar en flagga för "Storalbanien".

På sina håll i Serbien anser man att det finns en albansk plan på ett "Storalbanien", där albanska områden i Kosovo, Montenegro, Makedonien och södra Serbien skulle införlivas med Albanien.
- Hade någon från Serbien vecklat ut en flagga för "Storserbien" i Tirana eller Pristina hade det kommit upp på FN:s agenda, sa Serbiens utrikesminister Ivica Dacic enligt TT.

Matchen bröts av domaren efter att Albaniens landslag inte velat gå tillbaka ut på planen. Albaniens målvakt Etrit Berisha, förre detta KFF-målvakt, hamnade mitt i kaoset.
- När polis, vakter, spelare och ledare kom in på planen och slogs trodde jag inte att det var sant, sa han till SVT Sport efter händelsen.

Europeiska fotbollsförbundet Uefa gjort en disciplinär utredning som omfattar både det serbiska och det albanska förbundet. Uefas etiska organ behandlar frågan och fattar sitt beslut i dag. Domen kommer dock att offentliggöras först i morgon.

Publicerad 2014-10-23 kl 12:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons