Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Efter kaosmatchen - Serbien tilldöms segern

Foto: Scanpix

Serbien-Albanien avbröts efter drönarskandal och våldsamheter.

Serbien tilldöms segern efter den avbrutna matchen mot Albanien i EM-kvalet. Men man förlorar ändå tre poäng i tabellen på grund av oroligheter i Belgrad.

Både Serbien och Albanien får böta drygt 900 000 kronor var.

EM-kvalmatchen mellan Serbien och Albanien avbröts efter att en drönare bärandes på en flagga för "Storalbanien" landat på planen. Stort kaos utbröt och serbiska supportrar stormade planen och gick till attack mot spelare. Poliser, ledare och funktionär var också inblandade i det vilda bråket. Albaniens målvakt Etrit Berisha, förre detta KFF-målvakt, hamnade mitt i kaoset.
- När polis, vakter, spelare och ledare kom in på planen och slogs trodde jag inte att det var sant, sa han till SVT Sport efter händelsen.

Domaren avbröt matchen efter att Albaniens spelare vägrat att gå ut på planen efter kaoset.

I dag offentliggjorde Uefas etiska kommité sin dom efter händelsen. Serbien tilldöms segern med 3-0 i matchen då Uefa anser att Albanien gav upp matchen
- Det här är en parodi. Det är en undanflykt. Vi är fullständigt hängivna till att få bort rasismen inom fotbollen och den här domen går till synes tvärt emot det målet. Det här handlar inte om poängen, det handlar om att bekämpa rasism, säger det albanska fotbollsförbundets advokat Chimi Shakohoxha enligt The Guardian.

Trots domen förblir tabellen oförändrad, Serbien får nämligen tre poängs avdrag till följd av oroligheterna på arenan. Landet har också dömts till att spela sina två nästkommande matcher inför tomma läktare.

Båda länderna straffas med bötesbelopp på 100 000 euro, cirka 920 000 svenska kronor.

Uefas beslut kan överklagas och AFP uppger att det albanska förbundet kommer att göra så.
- Det är inget rättvist beslut. De tre poängen tillhör Albanien och de har tagit ifrån oss vad vi förtjänar, säger förbundskaptenen Gianni De Biazi.

Publicerad 2014-10-24 kl 10:48
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons