Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Efter skandalen - Italien och Serbien skyller på varandra

Serbien skyller läktarkravallerna i Genoa på usel organisation från värdlandet. Italien kontrar.
- Vi fick inte tillräckligt med information, säger en förbundstalesman.

EM-kvalmatchen mellan de båda länderna fick brytas sedan gästande fans kastat in bengaliska eldar på planen, bråkat med poliser och uppträtt hotfullt på läktaren. Ett flertal supportrar greps och oroligheter utbröt utanför arenan.

Efteråt skyller parterna på varandra.

- Italienarna får väldigt svårt att förklara den katastrofala organisationen kring matchen, säger det serbiska förbundets generalsekretare Zoran Lakovic.
- Vid ett möte på förmiddagen informerade vi matchdelegater och deras förbundsrepresentanter om att en sådan här sak kunde inträffa, fortsätter han.

Enligt Lakovic fick serberna ingen respons trots uprpepade telefonsamtal om att många ökända huliganer rest till Italien inför mötet.

Men Italiens inrikesminister Roberto Maroni har en helt annan version av händelseförloppet.

- Allt som hände vid matchen berodde på undermåliga underrättelser från Serbiens sida. Som så ofta förr är det lätt att komma i efterhand och bete sig som en professor och lära alla andra läxor, säger han syrligt.

Maroni anser att en storskalig katastrof, i paritet med tragedin på Heyselstadion 1985, undveks genom att polisen trots allt satte hårt mot hårt och arresterade en stor del av upprosmakarna.

Publicerad 2010-10-14 kl 22:55
Annons
Annons
Annons