Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Egyptens förbund: "Vi slutar med fotboll under två år i protest"

Dramatiken kring hatmötet i Sudan spinner vidare. Egypten anmäler Algeriet till Fifa – och hotar att sluta med internationell fotboll.

”Fans, spelare och ledare riskerade sina liv, under hot från skjutvapen, knivar, svärd och facklor”, skriver ”Faraonernas” förbund i ett utlåtande.

Reaktionerna efter det högdramatiska omspelet är syrliga på alla håll. Egypten förlorade med 1-0 på neutral mark, sedan de i det konventionella kvalet hamnat på exakt samma poäng, målskillnad, resultat från inbördes möten och gjorda mål som Algeriet.

Sammandrabbningarna länderna emellan kantades av mycket våld och Egypten har lämnat in en officiell protest. I den skriver nationsförbundet att de drar sig ur all organiserad fotboll två år framöver.

”Det beror på attacker mot våra fans, aktiva och ledare i Sudan”, skriver förbundet.

Redan förra veckan rapporterades de första bråken. Då fick Algeriet sin spelarbuss stenad av uppretade supportrar på väg från flygplatsen i Kairo. Men även det motsatta ska ha inträffat. I Sudan på onsdagen misslyckades 15 000 poliser med att hålla grupperingarna i schack, och ett flertal från bägge läger uppges ha blivit förda till sjukhus skadade.

”Vi är säkra på att Fifa alltid har försökt skydda spelare och supportrars liv, och bestämt ta avstånd ifrån alla som förstör etiken inom världsfotbollen”, skriver Egyptens förbund.

Nu ska landets förbundsordförande hålla sammanträde med landets idrottsminister för att gå vidare i frågan, erfar goal.com.

Publicerad 2009-11-20 kl 11:27
Annons
Annons
Annons