Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
10å

Ekwalls drömelva - Sentürk på topp

Lundh har gjort. Nu är det Ekwalls tur. Här är hans drömelva - med Semih Sentürk på topp.

3-5-2-uppställning

Målvakt

Iker Casillas, Spanien
Jag var väldigt nära att välja Edwin van der Sar, som gjort några sanslösa räddningar, inte minst mot Ryssland. Men Casillas har tagit sitt Spanien till final, lugnt och säkert. Hur stark som helst i straffläggningen mot Italien.

Backar

Sergio Ramos
Spaniens bästa försvarsspelare med råge. 22 år, men ändå så stabil och redan en ledargestalt i det spanska laget. Har haft allt här; offensiven, defensiven, passningsspelet, huvudspelet, placeringsförmågan.

Denis Kolodin, Ryssland
Var avstängd mot Spanien i semin och oj vad det märktes. Kolodin var ryssarnas kapten bakåt när alla hans lagkamrater drog iväg på äventyr framåt. Hann dessutom med att vara ett vapen framåt när han avslossade några helt osannolika projektiler.

Jurij Zjirkov, Ryssland
Här får du inte bara en vänsterspelare i försvaret, här får du en hel jävla vänsterkant. Killen var magisk mot Sverige och kom alltmer i matchen mot Holland. Kom inte bara fram för inlägg på kanten, kombinerade blixtrande snabbt längs marken och rev upp sår i motståndet som ingen annan.

Mittfält

Luka Modric, Kroatien
Alla pratade om honom och han klarade av att leverera. Iskallt att stiga fram och ta en straff i sitt första stora mästerskap som 22-åring. Får ta plats ute till höger här i ett 3-5-2, men vi behöver inte be honom vandra lite dit han vill. Det gör han ändå.

Hamit Altintop, Turkiet
Vilken lagspelare, han fixade allt både framåt och bakåt för turkarna. Otroligt stark och bekväm med bollen. Mot Tyskland åt han på egen hand upp ett helt Ballackskt mittfält, då ägde Altintop ett mittfält som ingen annan i detta EM.

Michael Ballack, Tyskland
Medioker mot Turket, men även en jätte har sina dåsiga dagar. Hade inför Turkiet sprungit mest av mittfältarna i EM. Han har varit tyskarnas hjärta och nav, så även när allting inte gått riktigt som väntat. Och frisparken, såg ni den frisparken!

Andrej Arsjavin, Ryssland
Jag plockar med tre ryssar i laget för jag tycker att ryssarna gjorde några helt fantastiska matcher och spelade en fotboll som var fascinerande på alla sätt. Arsjavin visade mot Sverige och Holland hur bra han var, det räckte för mig. Helt borta mot Spanien, men han är given i mitt lag.

Lukas Podolski, Tyskland
Killen vill såklart inte springa därute på ett vänstermittfält, men han gör det fantastiskt bra. Får han bara smyga med upp så ofta som möjligt så är han ständigt där när det osar mål. Minns passningen till Schweinsteigers 1-1 mot Turkiet. Väldigt offensiv i mitt lag, tack.

Forwards

David Villa, Spanien
Det räcker att tänka på målet han gjorde mot Sverige. Vilken teknik, vilken fart, vilken kyla, vilken spelare. Nu kan en skada stoppa honom från finalen, men det går inte att hålla honom utanför det lag som ska vara EM:s bästa.

Semih Sentürk, Turkiet
Fenerbahces supersub visade i EM att han kan hugga på precis allt och förvandla det till mål. Han var ensam en ständig oroshärd för Tysklands försvar och gång på gång luktade det mål så fort bollen var i närheten av hans fötter. En turkisk Danne Corneliusson, Mr 100 procent.

Publicerad 2008-06-28 kl 17:23
Annons
Annons
Annons