Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Elm kan peta Svensson - Zlatan: "Ett fantastiskt inhopp"

Anders Svensson ut, Rasmus Elm in.
Var det mer än bara ett byte i EM-kvalet mot Ungern i fredags?

Förändringar kan ske omedelbart och drastiskt eller komma smygande. När förbundskaptenen Erik Hamrén haft sin matchgenomgång runt lunch på tisdagen och släpper startelvan mot San Marino, ger han också en vink om bytet redan i 53:e minuten får mer långtgående konsekvenser än försöket att vända matchen i Budapest.
Fortsätta med Svensson från start? Eller fortsätta som han avslutade, med Elm som Kim Källströms mittfältspartner?

118 spelade landskamper är djupt imponerande, 118 spelade landskamper signalerar också att det inte finns hur mycket som helst kvar i ett par ben som hunnit bli 35 år och tröttare och trögare än på Ferenc Puskas-stadion har Svenssons sällan varit.
En tillfälligt dålig dag?
Eller ett tecken på att stagnationen börjar ta fart, som den lätt gör för vilken utespelare som helst i den åldern?
Att konkurrensen från Elm blir allt tuffare är uppenbart. Något den kunde ha varit betydligt tidigare, men upprepade skadeuppehåll under förra året och våren i år hejdade Elms utveckling. När han var tillgänglig såg Hamrén dessutom hellre att han fick speltid i U21-landslaget.

"Han är en spelare jag tror mycket på" har varit ett återkommande hamrénskt omdöme om 23-åringen. Rätt mycket tyder på att tiden är mogen för Elm att äntligen visa att han är förmögen att ge förbundskaptenen rätt.

-Det är första säsongen (i AZ Alkmaar) jag känt mig riktigt frisk och kry på försäsongen. Det är klart att det hjälper till. Jag känner mig pigg och fräsch och att kroppen svarar på ett annat sätt. Hittills känns det bra, säger Elm.

Med inhoppet mot Ungern visade han just de kvalitéer som fick Lars Lagerbäck att ge honom elva landskamper debutåret 2009.

-Det kändes bra, men det är skit samma när vi förlorade. Så är det. Det är ändå laget som är det viktigare. Man är så besviken att man inte är inne i något annat än det sura och negativa, sade Elm efter 1-2-förlusten.

Zlatan Ibrahimovic var bara en av många som inte kunde undgå att notera även det positiva.
-Elm gjorde ett fantastiskt inhopp, han ville ha boll, han fördelade. Han har sett bra ut i hela veckan, sade han.

Hamrén valde att vara mer återhållsam:
-Det är en laginsats som gör att det bli bättre och sedan bidrar naturligtvis Rasmus till det.
Hur högt Hamrén värderar Elms dryga halvtimma i Budapest blir något för samtliga inblandade parter att avnjuta alternativt svälja hårt till lunch.

Publicerad 2011-09-05 kl 14:19
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons