Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
10å

EM ger Sverige sköna miljoner

70 miljoner bara för att delta, men blir det avancemang växer svenska fotbollförbundets plånbok ytterligare. EM kan bli en ekonomisk succé om Sverige tar sig till slutspel.

När Sverige kvalificerade sig för EM kunde förbundet redan då glädjas åt 70 miljoner kronor i ersättning. Om det blir minst oavgjort mot Ryssland och Sverige går till slutspel så ökar summan med cirka 16 miljoner.

- Svenska fotbollförbundets generalsekreterare Sune Hellströmer är nöjd.
Säg att nettot kanske stannar vid 25 miljoner. Just nu har vi ingen aning om hur stora kostnaderna blir. Men visst, det är jättebra pengar, säger Sune Hellströmer, säger han till Helsingborgs dagblad.

Han berättar också att ersättningen ökat rejält.
- Ser man till hur den ekonomiska utveckling sett ut var EM 2004 och VM 2006 lika varandra. Nu gissar jag på att VM i Sydafrika 2010 kommer att vara likt det här mästerskapet.

Och oavsett hur mycket pengar det blir vet Hellströmer vad det ska satsas på.
-För vår del kommer det mesta av pengarna att fortsätta gå till utvecklingen av vår ungdomsverksamhet. Det känns liksom naturligt att satsa där. Lyckas vi investera pengar som hjälper de unga spelarna att höja standarden är det de spelarna som sedan kommer att ta oss till fler mästerskap i framtiden.

Publicerad 2008-06-16 kl 20:53
Annons
Annons
Annons