Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

EM-nedräkningen: Spelarhemligheter Irland - förföljd av japaner

Foto: Scanpix

Damien Duff är populär i Japan.

EM-nedräkningen bjuder på sköna spelarfakta som du kanske inte känner till.

Giovanni Trapattoni
När italienaren plötsligt framstod som den främsta kandidaten för Irlands tränarjobb var alla medvetna om vad han åstadkommit i den framgångsrika karriären men få visste inte mycket alls om Trapattonis personlighet.
Han visade sig vara en personifikation av charm i hans första intervjuer några veckor senare - han var tvungen att fullfölja säsongen med sitt Red Bull Salzburg innan han reste till Dublin för att börja med sitt nya jobb - kom som lite av en överraskning eftersom vid samma tid hade en youtube-video från en av hans presskonferenser med Bayern München blivit något av en Internet-sensation i Irland.
Fyra år senare, väntar vi fortfarande på italienarens första riktiga utbrott som Irlands förbundskapten men det har funnits gott om bevis för hans säregna begåvning för utländska språk.
http://www.youtube.com/watch?v=Bqp64q7kHmw
 
Shay Given
Aston Villa-målvakten var bara fem år gammal när hans mor Agnes dog av lungcancer och under de år som gått sedan dess med fotbollskarriären har han blivit en stor donator och välgörenhetsinsamlare för cancer-välgörenhetsorganisationer, i synnerhet den brittiska organisationen Macmillan Cancer Support.
Under 2004 skötte Given, tillsammans med sin fru Jane, det första ”Fashion Kicks”, ett evenemang som förde samman mode, fotboll, musik och mat, och drog in cirka 70 000 euro. 2012-års evenemang, vilket i sin tur innehöll många framstående fotbollsspelare och modeller, hölls nyligen och pengarna kommer fortfarande in, den löpande summan uppgår i nuläget till över 1,2 miljoner euro.
 
Sean St Ledger
När Irland kvalificerat sig för stora mästerskap i slutet på åttiotalet och början av nittiotalet var spelarna stolta över deras nära anslutning till vanliga fans, men mycket har förändrats under de år som gått sedan dess och möjligheterna för supportrar att få träffa eller mingla med sina hjältar är mycket ovanligare i dessa dagar.

Så därför var det en fullständig överraskning för Graham Lennon, en låssmed på väg till arbetet på morgonen efter Irland andra play-off-match när han trodde att han såg Leicester City-försvararen Sean St Ledger försöka, men misslycka, att få tag i taxi vid sidan av en väg i Dublinförorten Cabra.
St Ledger hade avslutat natten på en fest i området och försökte komma in till centrum för att träffa de andra landslagskamraterna och Lennon som likt spelaren, var ett troget Aston Villa-fan, var bara glad åt att svänga runt med bilen för att ge honom skjuts.

Den natten fortsatte firandet och St Ledger tog med Lennon till en av Dublins mest kända pubar för att träffa flera andra spelare i landslaget.
  
Keith Andrews
West Brom-mittfältaren var 13 år i slutet av 1993 då Irland åkte till Belfast i hopp om att få en plats i VM i USA året därpå, men det visade sig bli en ganska ganska lycklig natt och sommar för den unge Dublinbon.
"Min farbror Des ringde till huset", sade han nyligen, "och sade till mig, lyssna om vi kvalificerar oss tar jag med dig till VM". 
Så du kan föreställa dig hur jag var när jag såg matchen. När Jimmy Quinn gjorde målet, funderade jag faktiskt på att döda Jimmy Quinn. Och sen när Alan McLoughlin satte kvitteringen... Herregud. Jag spelade faktiskt mot honom några år år senare i en reservlagsmatch och jag var tvungen att gå fram till honom under matchen och bara säga "jag är skyldig dig så mycket".
Den oavgjorda matchen innebar VM och Andrews satt bakom målet i Giants Stadium när Ray Houghton fastställde en berömd seger över italienarna trots att han och hans familj bodde i Toronto där de hade släktingar.
  När det var dags att bege sig till New York för matchen, har han sagt, trängdes nästan hela släkten helt enkelt in i en enda husbil och sedan var det ut på vägarna.

Damien Duff
När han gjorde ett mål i Irlands seger över Saudiarabien vid VM 2002 hyllade Fulhamyttern den glada lokalbefolkningen genom att fira med en japansk bugning, men han kanske ångrar det nu.
  Nästan ett decennium senare, berättade lagkompis Stephen Kelly att Duff, kanske den mest blyga av alla de irländska spelarna, fortfarande har japaner som kommer till Londonklubbens träningar i hopp om att få träffa honom.
 
Keiren Westwood
Shay Givens back-up har äntligen nått Englands finrum efter en ganska krokig väg, där han arbetat sig upp genom de lägre ligorna efter att att ha släppts som tonåring av Manchester City och sedan nästan varit på väg att slutat spela när telefonen ringde...
"Jag vet hur värdefull det är att vara i Premier League eftersom jag var mycket nära att inte vara inom fotbollen", säger han. 
"Jag fyllde i formulär för polisen i min mammas hus när jag fick samtalet att gå till Carlisle, så det är lustigt hur saker och ting blivit. Om jag varit lite snabbare och smartare kanske jag hade blivit polis. I detta skede när jag letade efter ett jobb, hade jag räkningar att betala och jag var tvungen att hjälpa min mamma och pappa och familjen och att inte jobba och inte ha några pengar är inte roligt".
  "Att komma till Englands femte division som en mager 19-åring var en riktig lärdom och att verkligen få kämpa för något ger dig en verklig vilja att göra dina drömmar möjliga och försöka uppnå något med din karriär”.
  "Men att bara ha ett jobb var en absolut välsignelse för mig vid den tiden eftersom sommaren hade varit eländig. Jag fick kämpa otroligt mycket, hade ett försök här och där, var lovad kontrakt som sedan inte hände och till slut ville jag gå med i poliskåren".

Keith Duggan och Emmet Malone

Publicerad 2012-06-18 kl 11:42
Annons
Annons
Annons