POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LANDSLAG
10å

EM-trubbel - endast Kiev godkänd som värdstad

Det går fortsatt knackigt för en av 2012 års två tänkta EM-värdar, det står klart efter onsdagens Uefa-sammanträde i den rumänska huvudstaden Bukarest.

Polen har fått samtliga sina värdstäder - Gdansk, Poznan, Warszawa och Wroclaw - godkända. Men Ukraina har bara fått klartecken för huvudstaden Kiev.

- Vi har sett framsteg under de senaste månaderna, men vi måste påminna båda länderna om att det återstår fortfarande ett enormt arbete. Det är ett flertal infrastrukturella problem som akut måste lösas i Ukraina, sade Uefas president Michel Platini.

De övriga - Donetsk, Lviv och Charkiv - har fram till och med den 30 november i år på sig att förbättra arenor, infrastruktur, kommunikationsmedel och boendelösningar, för att få anordna EM.

Dnipropetrovsk och Odessa kommer inte att stå värdar för mästerskapet då Uefa anser att ovanstående krav inte kommer att kunna uppfyllas i tid.

Kiev har förhoppningar om att få anordna EM-finalen, men för tillfället är det inte möjligt. Också här handlar det om förbättringar på alla plan om Europamästaren ska kunna koras i huvudstaden.

Publicerad 2009-05-13 kl 12:14
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå