Emenike tvåmålsskytt för Nigeria

Landslag

Nigeria har kopplat greppet om VM-platsen.

I det första kvalmötet med Etiopien sänkte Emmanuel Emenike hemmalaget med dubbla strutar.

Emmanuel Emenike satte båda målen för Nigeria.

I Europakvalet börjar det dra ihop sig kring vilka lag som tar platserna till play off-spelet.

I Afrika har man sparkat igång – och där tog under lördagen Nigeria ett rejält grepp inför returen.

Mycket har man att tacka Emmanuel Emenike. Fenerbahce-anfallaren kvitterade först hemmalagets ledning i den 68:e minuten och från straffpunkten i den 90:e minuten var han iskall och ordnade segern åt Nigeria.

Resultatet innebär att man nu har ett utmärkt utgångsläge inför returen som spelas den 16 november.

Förutom Etiopen-Nigeria spelade Tunisien och Kamerun 0-0 och under  gårdagen slog Burkina Faso Algeriet på hemmaplan med 3-2 medan Elfenbenskusten besegrade Senegal med 3-1 på hemmaplan.

Publicerad 2013-10-13 kl 20:27