England sänkte Wales på en kvart - upp i gruppledning

Landslag

England är där Sverige vill vara.
I toppen av sin EM-kvalgrupp.
Men 2-0-segern borta mot Wales kostade också en tung avstängning på Wayne Rooney.

England inledde EM-kvalet med att vinna sina två första matcher mot Bulgarien och Schweiz.
Men i och med frustrerande 0-0 mot Montenegro hemma på Wembley i oktober fick man nöja sig med att vara tvåa i gruppen.
Tills nu.

Frank Lampard inledde målskyttet på straff efter sju minuter sedan Ashley Young tacklats ned. Åtta minuter senare slog Young en perfekt passning till Darren Bent som stormade fram och avslutade det snabba anfallet med att sätta dit 2-0.
-Vi spelade väldigt bra. Vi passade bollen snabbt och skapade målchanser utan att ge något till Wales, sade förbundskaptenen Fabio Capello till nyhetsbyrån AFP.

Wales hade behövt sin skadade storstjärna Gareth Bale. Hemmalaget var rejält utspelat i första halvlek. Även om spelet jämnades ut något i den andra var Englands seger ohotad.

Laget tar nu över ledningen från Montenegro tack vare bättre målskillnad.
Lite tråkigare för engelsmännen: Wayne Rooney drog på sig en varning och missar därmed nästa match mot Schweiz i juni.
-Jag vet. Jag sade till honom att han skulle missa nästa match och det är inte bra nyheter för oss, sade Fabio Capello.