Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

England till final efter förlängning

Jill Scott är Englands hjältinna. Hennes nickmål i slutskedet av den andra förlängningskvarten betydde 2-1 till England och en plats i EM-finalen i fotboll.

USA-proffset Kelly Smith gav England ledningen efter en dryg timme av semifinalen mot Holland i Tammerfors, Finland. Drömmen om final var då bara 30 minuter bort. Men den försvann tre minuter senare, när Marlous Pieëte sköt in kvitteringen från ett fritt läge mitt framför den engelska målvakten. Några fler mål blev det inte under ordinarie tid, trots engelsk dominans gällande bollinnehav och försök till anfallsspel. Förlängningen bjöd sedan på två mycket trötta lag, oförmögna att skapa mycket till målchanser. Fram till den 118:e minuten vill säga, när Scott nådde högst på Karen Carneys hörna och trots att målvakten Loes Geurts fick en hand på bollen lyckades hon inte undvika baklängesmålet, och i förlängningen en missad finalplats.
I finalen, som spelas den 10 september i Helsingfors, får England möta vinnaren i måndagens semifinal mellan Tyskland och Norge.

TT

Publicerad 2009-09-06 kl 20:52
Annons
Annons
Annons