Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Eriksen till hård attack mot förbundet: "Lågt att måla en falsk bild av oss som skurkar"

Det danska förbundet ligger i tvist med sina landslagsspelare.
Nu riktar Christian Eriksen hård kritik mot DBU.
- Det är riktigt obehagligt att höra på, säger stjärnan till Ekstrabladet.

I slutet på förra året var det danska damlandslaget i en tvist med det danska förbundet, DBU, om spelaravtal. Det ledde till att landslaget fick lämna WO till VM-kvalmatchen mot Sverige i oktober, och tilldömdes en 3-0-förlust.

Nu är det danska herrlandslaget i tvist med DBU, i samma fråga. DBU nekade ett motförslag från spelarföreningen om förlängning av nuvarande avtal, vilket resulterade i att tvisten strandade igen. Under söndagskvällen meddelade DBU, som ett svar på det, att de söker nya spelare till kommande landskamperna mot Slovakien och Wales, den senare i Nations League.

Nu går storstjärnan Christian Eriksen till hård attack mot förbundet.

ANNONS

- DBU berättar gärna i medierna att vi nu ska tänka på sammanhållning, brödraskap och solidaritet - som att vi är likgiltiga över helheten. Är det inte det vi gör när vi alltid med stor glädje ställer upp på till exempel DBU:s arrangemang med barn. Som när jag är hemma i min barndomsklubb och spelar fotboll med barnen. Det är helt enkelt inte rimligt eller rättvist att beskylla oss för att inte tänka på andra än oss själva. Det är i verkligheten riktigt obehagligt att höra på, säger Eriksen till Ekstrabladet.

- Och så meddelar DBU att vi allihopa är sparkade från landslaget, om inte vi bara går rätt ut och spelar utan ett avtal. Vi ville få betalt, ja, men vi behöver ordnade förhållanden med ett kollektivavtal - som det danska landslaget har haft sedan 1990-talet.

Eriksen menar att det danska förbundet försöker få det att framstå som att det är spelarna som ligger bakom konflikten.

ANNONS

- DBU försöker att få det att se ut som att det är vi spelare som inte vill spela. Men det är ju DBU som inte vill förhandla färdigt och sluta ett avtal som vi kan spela med.

Publicerad 2018-09-03 kl 08:25
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från LaLiga, Serie A och UEFA Champions League.

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto