Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
10å

Experterna synar Guus Hiddinks Ryssland

Under EM-gruppspelet har FotbollDirekts expertpanel med Robert Laul (Sportbladet), Olof Lundh (Fotbollskanalen), Pelle Blohm (Radiosporten) och Niklas Holmgren (Canal Plus) synat våra gruppmotståndare. Nu är det dags för Ryssland.

Den hyllade förbundskaptenen Guus Hiddink tog över Ryssland efter VM-slutspelet 2006. Hans första uppdrag blev att föra landet till ett nytt mästerskap där bland annat Kroatien och England svarade för motståndet. Hiddink klarade av att lotsa ryssarna genom det svåra gruppspelet och det ständigt haussade England missade EM på Rysslands bekostnad.

- Jag är lite förtjust i öststatsfotboll. Teknik blandat med tempo. Allt sker i fart och spelarna klarar av det. Ryssland kan mycket väl vara ett lag som passar Hiddink perfekt, säger radiosportens expert Pelle Blohm.

?Tsar Hiddink? som han kallas har tidigare nått stora framgångar med landslag. Sydkorea tog tränaren till VM-semifinal 2002 och fyra år senare förde han Australien till åttondelsfinal där de var snubblande nära att slå ut de kommande världsmästarna Italien. Innan EM-slutspelet sparkade igång var Sportbladets Robert Laul säker på tre svenska poäng mot Ryssland.

- Ryssland är ett av mästerskapens svagare lag och det är en match som Sverige ska vinna, sa han.

Rysk fotboll har för tillfället medvind. Zenit Sankt Petersburg spelade för en dryg månad sedan hem Uefacupen på ett respektingivande sätt. Guus Hiddink har tidigare sagt att det här laget ska vara som bäst till nästa mästerskap, men redan nu har de en gyllene chans att gå vidare ur gruppen.

- Jag är inte så imponerad av England som de slog ut i EM-kvalet. Historiskt har de alltid svårt att få ihop laget i mästerskap. Zenit vann Uefacupen, men det är bara två år sedan som Spartak Moskva vann turneringen och de tog aldrig VM med storm det året. Man försöker alltid pumpa upp Sveriges motståndare som några monster, säger Fotbollskanalens Olof Lundh.

Innan turneringen startade var Niklas Holmgren säker på att Guus Hiddink hade något stort på gång.

- Ja helt klart. De senaste framgångarna med PSV Eindhoven och Australien visar prov på hans kunskaper. Ryssland är riktigt vassa - en outsider.

Daniel Bogefors
FotbollDirekt.se

Publicerad 2008-06-17 kl 13:00
Annons
Annons
Annons