Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
10å

Fabregas jämför med Arsenal: Här finns fler variationer

Joachim Löw ändrade för att hålla Tyskland kvar i EM. Luis Aragonés tvingades ändra när David Villa blev skadad.
Kampen på det nykomponerade mittfältet kan avgöra EM-finalen.

Det spanska mittfältet var matchvinnande i semifinalen mot Ryssland.
När David Villa blev skadad redan efter en dryg halvtimme valde Luis Aragonés att släppa in Cesc Fabregas, yngst i den spanska truppen, och spela med ett femmannamittfält.

-Cesc Fabregas är 21, andra i laget är 22, 23. Men de har redan erfarenhet som en 28-åring. Det gillar jag, säger Aragonés.

-Vi spelade bättre med en anfallare än två. Det betyder inte att vi inte kan använda två anfallare, men vi spelar bra som det är.
Fabregas spelade fram till två av målen i 3-0-segern och lär, i Villas frånvaro, få chansen igen i söndagens final. Den 21-årige Arsenalspelaren tar dock inte ut något i förväg.
-Om jag kan hjälpa laget sista halvtimmen, eller fem minuter eller inte alls spelar ingen roll.
-Tränaren har mig till sitt förfogande från första minuten, 60:e minuten, 90:e minuten, förlängning eller straffar.
Ovan roll
Arsène Wenger lockade iväg den då 16-årige Francesco Fabregas från Barcelona till Arsenal på hösten 2003 och gav honom bara en dryg månad senare chansen i A-laget, där han sedan dess varit mer eller mindre ordinarie.
Men till skillnad från i klubblaget har han haft svårt att glänsa i landslagsdressen.

-Man måste se till sättet vi spelar i landslaget, förklarade Fabregas inför mästerskapet.

-I Arsenal är jag den enda kanalen mellan försvaret och anfallet, så jag är inblandad i nästan alla anfall. Här finns det fler variationer, flera sätt att anfalla.

Fabregas blev inbytt i första gruppmatchen mot Ryssland och var inblandad i ett av de fyra spanska målen. Mot Italien i kvartsfinalen satte han den avgörande straffen.
Tillsammans med mittfältskollegorna Andrés Iniesta, Xavi Hernandez, David Silva och Marcos Senna ordnade Fabregas sedan en vacker seger mot Ryssland. Och efter den uppvisningen är Tyskland varnat.

-Spanjorerna spelar med en konstant hög nivå, med ett spelsätt som inte tär så på krafterna. Allt ser väldigt lätt ut, säger tyske förbundskaptenen Joachim Löw.

Frings tillbaka

Tyskland började turneringen med två anfallare. Men Mario Gomez, som har en stark bundesligasäsong bakom sig, har underpresterat och bland annat därför satsade Löw på ett femmannamittfält med Klose som ensam anfallare i kvartsfinalen mot Portugal.

Han gick på samma linje i semifinalen och lär troligen göra det även i finalen. Nu får han dessutom tillbaka Torsten Frings från start. Frågan är om det räcker för att Tyskland ska kunna lyckas där Ryssland gick bet.
Luis Aragonés är segerviss:

-Jag vet inte om tyskarna kommer att ge oss så mycket frihet. Om de vet var de ska sätta press på oss kommer de inte tillåta oss att spela så igen.

-Men om vi rör bollen fort, kan vi trötta ut vilken motståndare som helst.

TT

Publicerad 2008-06-28 kl 17:30
Annons
Annons
Annons