Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Femtontusen poliser bevakar i Sudan

Sudansk polis har redan högsta beredskap inför den avgörande VM-kvalmatchen mellan Algeriet och Egypten på onsdag i Omdurman.

På måndagen började supportrar från de bägge länderna att strömma in till huvudstaden Khartoum och polisen räknar med oroligheter.

- Vi kommer att ha 15 000 poliser på plats och vi har även satt våra säkerhetsstyrkor i högsta beredskap, säger Khartoums guvernör Abderrahman al-Khidr.

Man räknar med att 48 plan från Algeriet och 18 från Egypten kommer att landa i Khartoum med supportrar. De båda länderna har fått tillgång till 9 000 biljetter vardera. Arrangörerna meddelar att man kommer att släppa in 35 000 åskådare på stadion i Omdurman som har kapacitet för 41 000 människor.

Egypten var tvingat att vinna lördagens match mot Algeriet med 2—0 för att få till en avgörande match. I den 95:e minuten kom hemmalagets andra mål genom Emad Meteab och publiken i Kairo blev fullständigt vansinniga av lycka.

Den heta matchen i lördags föregicks av stenkastning mot Algeriets spelarbuss när de kom till Kairo på onsdagen. Ett par spelare skadades och fick blödande tas omhand av sjukpersonal på spelarhotellet.

Det har även förekommit trakasserier i både länderna av egyptiska och algeriska invånare.

Senast Egypten kvalade in till VM var 1990 och Algeriet var med i slutspelet 1986.

Publicerad 2009-11-16 kl 23:31
Annons
Annons
Annons