Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Fifa-attackerna mot England: ”Mer upptagna att ljuga än att säga sanningen”

England har gått hårdast mot Fifa när mutanklagelserna lagts fram. Under dagen kontrade Fifa-delegaterna mot engelsmännen.
- Kan ni lämna Fifa-familjen ifred? dundrade vice-presidenten Julio Grondona.

Sepp Blatter valdes om till ny Fifa-ordförande under onsdagen, som enda kandidat – trots Englands försök att flytta fram omröstningen. Engelsmännen fick dock inget gehör för sina förslag. Under kongressen var många inom Fifa-familjen djupt kritiska mot hur det engelska fotbollsförbundet, FA, och den engelska journalistkåren har smutskastat Fifa.

- Jag kan inte förstå varför de vill skapa större spänningar inom Fifa? England borde inte framföra de här budskapen. England borde inte försöka splittra oss, sa bland annat Benins förbunds ordförande Moucharafou Anjorin, enligt the Guardian.

ANNONS
Och det var fler som var inne på samma spår:

- Det är nog nu. Låt oss inte påverkas av dessa personer. De attackerar oss med brott vi inte har begått. De attackerar vår frihet, sa Angel Maria Villar Llona, som är huvudet i Fifas juridiska kommitté.

- Vi mår illa av folk som riktar ogrundade anklagelser. Den som anklagar måste föra fram bevis. Vi har ingenting att lära, sa Kongos Selemani Omari.

Julio Grondona, från Argentina, har länge varit i strid med England och har uttryckt att han inte skulle ha stött England i deras kampanj för att få VM 2018, om landet inte gav tillbaka Falklandsöarna. Han sågade FA-ordförande David Bernstein och den journalistik som kommit från engelska medier, där flera Fifa-delegater pekats ut som skyldiga för mutbrott.

- Vi har alltid fått attacker från England, mestadels med lögner som stöds av journalister som är mer upptagna med att ljuga än att säga sanningen.

Sepp Blatter nöjde sig med att säga att han är kaptenen över Fifa att han kommer fortsätta ro skeppet vidare ”i öppna, transparanta vatten”.

ANNONS
Publicerad 2011-06-01 kl 23:18
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto