Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Fifa-basen vädjar till Premier League - och Boris Johnson: "Släpp era spelare"

14v

Engelska klubbar kommer inte att släppa sina spelare till landslag som ska spela i rödlistade länder.
Nu vädjar Fifa-presidenten Gianni Infantino till Premier League - och den brittiska premiärministern Boris Johnson - att tänka om.
-  Att släppa spelare till kommande landslagsuppehåll är mycket angeläget och viktigt, säger Infantino enligt engelska Daily Mail.

Under tisdagen meddelade Premier League att samtliga klubbar har tagit beslutet om att inte släppa sina spelare till sina landslag om de ska spela i rödlistade länder under landslagsuppehållet. Det vill säga, länder vars smittspridning av covid-19 anses allvarlig och att spelarna i fråga måste sitta tio dagar i karantän när de återvänder till Storbritannien.

"Karantänkrav innebär att spelarnas välmående och kondition kommer att påverkas avsevärt. Vi förstår de utmaningar som finns i den internationella matchkalendern och är öppna för lösningar", motiverade ligan beslutet i ett uttalande. 

ANNONS

Enligt ligan ska beslutet beröra omkring 60 spelare från 19 Premier League-klubbar, vilket med stor sannolikhet kommer att påverka vissa länder negativt då de inte kan kalla vissa av sina bästa spelare till de kommande landskamperna i september.

Nu vädjar Fifa:s president Gianni Infantino till Premier League att släppa sina spelare till deras landslag.

- Vi har mött globala problem tillsammans tidigare och vi måste fortsätta med det. Att släppa spelare till kommande landslagsuppehåll är mycket angeläget och viktigt. Många av världens bästa spelare spelar i England och Spanien, och vi anser att dessa länder delar ett ansvar att upprätthålla och försvara den sportsliga integriteten för tävlingar runt om i världen, säger Infantino enligt engelska Daily Mail.

Vidare förklarar Infantino att han skrivit till den brittiska premiärministern Boris Johnson för att få hjälp med karantänrestriktionerna när de återvänder till Storbritannien.

ANNONS

- Angående karantänrestriktionerna i England, för spelare som återvänder från rödlistade länder, har jag skrivit till premiärminister Boris Johnson och vädjat om det nödvändiga stödet som behövs. Specifikt så att spelare inte mister chansen att representera sina länder i kvalmatcherna till VM - vilket är den största äran som finns som fotbollsspelare, säger Infantino och fortsätter:

- Tillsammans har vi visat solidaritet och enighet i att bekämpa covid-19. Nu uppmanar jag alla om att garantera att landslagsspelare släpps till de kommande VM-kvalmatcherna.

Publicerad 2021-08-25 kl 16:55
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från LaLiga, Serie A och UEFA Champions League.

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto