POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Fifa dementerar vinter-VM-planer: ”Det finns inga planer för det”

Fifa tror inte på VM på vintern.
Om Qatar vill ha det får de föreslå det själv, menar Fifa.
- Just nu finns inga konkreta planer på att ändra spelkalendern, lyder ett utlåtande.

Igår skrev tyska Sport Bild att Fifa och Uefa planerar att ändra hela den internationella fotbollens spelprogram, och börja arrangera mästerskap under vintrarna i stället. Allt ska komma som en reaktion på protesterna att spela VM i Qatar i juni – när temperaturen kan nå 50 grader Celsius. Nu kommer ett utlåtande från Fifa där man visserligen inte direkt dementerar de tyska uppgifterna, men där man avfärdar att Fifa skulle vara intresserade av att ändra det nuvarande spelsystemet.

- All eventuell flytt av VM 2022 från en sommarperiod till en vinterperiod måste initieras av Qatars fotbollsförbund och måste presenteras för Fifas kommitté. Just nu finns inga konkreta planer på att ändra spelkalendern.

Presidenten för Qatars fotbollsförbund, Mohammed Bin Hammam, har också förnekat att Qatar ens skulle vara intresserad av en schemaändring.

- Vi har utgått i vår kampanj för att vi ska vara redo i juni och juli. Och vi sa att vi ska möta alla utmaningar och att vi ska möta alla krav, sa han till SkyNews förra veckan.

Publicerad 2011-01-20 kl 16:48
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå