Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Fifa och Uefa oense om bestraffning

Foto: Scanpix

Wes Brown blev utvisad mot Manchester United.

Att Uefa och Fifa inte alltid är överens är inget nytt. Nu har en ny tvist uppstått då Uefa vill ändra på bestraffningen vid målchansutvisning medan Fifa inte är speciellt intresserade av det.

Många fans, spelare och domare tycker att bestraffningen kring vid målchansutvisning är alldeles för hårda. Ofta leder det till utvisning, straff och avstängning vilket Uefa anser måste ändras på.

Frågan kom upp vid International Football Association Boards (organet som beslutar om spelreglerna för fotboll) årliga möte i helgen då UEFA lämnat in ett förslag där de vill att man ska ändra på reglerna.

Uefa:s förslag går ut på att ändra det röda kortet till ett gult om inte förseelsen är av farligt spel. 

IFAB som består av Fifa samt de brittiska fotbollsförbundet, var överens om att någonting måste göras.

-IFAB är överens om att bestraffningen är för hård och att någonting måste ändras, sa Irlands verkställande direktör, Patrick Nelson enligt Insideworldfootball.com.

Problemet är att FIFA har lika många röster som de brittiska förbunden tillsammans och för att beslut ska tas krävs det minst få stöd av sex röster. Fifa vill bara sträcka sig att ta bort den automatiska avstängningen på en match.

Uefa har i ett pressmeddelande uttryckt stor besvikelse över IFAB:s beslut att avslå deras förslag.

"Problemet med den nuvarande regeln är att det obligatoriska röda kortet, vilket i många fall är en alldeles för hård bestraffning och tar kål på matcherna. Därför är vi inte alls överens om att IFAB:s åsikt om att se över avstängningen, eftersom vi känner att det inte alls är poängen", skriver Uefa i sitt meddelande.

Publicerad 2015-03-02 kl 15:04
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons