POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Fifas sensationella förslag: EM och VM på vintern

Kan fotbolls-VM få konkurrera med vinter-OS i framtiden? Fifa och Uefa vill i alla fall förlägga mästerskapen till vintern på framtiden, enligt tyska Sport Bild.

Ni har kanske hängt med i den efterföljande debatten om fotbolls-VM i stekheta Qatar. Snacket har ju handlat om att mästerskapet måste spelas under vintertid på grund av värmen. Nu verkar det som att den tanken har smittat av sig ordentligt på Fifa och Uefa. Enligt uppgifter ska Sepp Blatter och Michel Platini vilja ändra fotbollssäsongernas struktur radikalt.

Förslaget går ut på att klubbarnas säsonger ska spelas mellan april och oktober och avslutas med Champions League-final. Det skulle då medföra att det är vinteruppehåll i ligorna under bland annat februari och mars – där det då sedan ska spelas stora mästerskap.

Efter Champions League-finalen i oktober skulle det dessutom finnas rum för en lång period med kvalmatcher för landslagen. Klubbarna skulle då slippa släppa sina spelare till landslagsspel mitt under sina säsongern, något som ju retar upp flera klubbar och tränare.

Publicerad 2011-01-20 kl 08:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå