POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LANDSLAG

Förre Arsenal-stjärnan: ”VM-finalen kan ha varit fixad”

Foto: Scanpix

Frankrike blev världsmästare i hemma-VM 1998. Men även de franska spelarna misstänker än idag att det inte var en helt rättvis seger.
-  Var inte vi dockor som fick ekonomin att rulla?, säger Emmanuel Petit. 

Efter sextio år kom VM återigen till Frankrike 1998. Den här gången var turneringen större än någonsin då turneringen utökats från 24 till 32 deltagande lag. Succén blev också än större då arrangörslandet lyckades ta sig hela vägen till final där man ställdes mot de regerande världsmästarna Brasilien.

Då började märkliga saker ske.

Den brasilianska anfallaren Ronaldo hade varit turneringens bästa spelare och tagit sitt lag hela vägen till final, men framstod som en helt annan spelare i finalen. Brassen stod för en fiaskoinsats i matchen som hans lag till slut förlorade med hela 0-3, något som efteråt förklarades med att Ronaldo kollapsat på sitt rum bara några timmar innan finalen. En händelse som skapat många konspirationsteorier genom åren.

Emmanuel Petit som var en av målskyttarna i finalmatchen tror sig än idag att allt inte gick helt rätt till i finalen.

- De senaste veckorna så har jag frågat mig själv; "Vann vi verkligen VM -98?". Jag ställer mig den frågan varje dag, säger den förre Arsenal-mittfältaren till engelska Express.

45-åringen hävdar i intervjun att Frankrikes ekonomiska vinst i turneringen kan ha legat bakom lagets framgång och att VM-finalen skulle varit fixad.

- Var inte vi dockor? Har vi inte alltid varit dockor som fått ekonomin att rulla utan att oroa oss för någonting. Med allt som händer idag, så frågar jag mig själv det. Speciellt efter att ha sett VM i Brasilien och den första matchen mellan värdlandet och Kroatien. Ibland skrämmer det här mig och jag tror att jag börjar bli paranoid.

Publicerad 2016-04-18 kl 09:35
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå