Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Förre FA-ordförande: "Europa borde bojkotta VM i Qatar"

Foto: Scanpix

VM 2022 i Qatar fortsätter vara en het debatt. Nu manar FA:s förra ordförande David Bernstein att Europa borde gå ihop i en gemensam bojoktt av mästerskapet

– Att lägga VM i Qatar är ett Alice i Underlandet-beslut, säger han till BBC Sport.

Förra veckan hotade den tyska ligabasen Reinhard Rauball att UEFA skulle lämna FIFA på grund av omständigheterna kring VM i Qatar. Nu går den förra FA-ordföranden David Berstein ut och manar till en europeisk bojkott mot mästerskapet.

– England kan inte på egen hand påverka det här, ett land kan inte själva göra det, säger Bernstein till BBC Sport.

– Om vi skulle försöka göra något sådant skulle folk skratta åt oss. Jag tror England tillsammans med UEFA har kraften att påverka, men då måste vi fundera på att avstå från VM om inte en ordentlig reform görs inom FIFA.

David Bernstein som klev ner från FA:s ordförandepost förra året, säger att om han skulle sitta kvar idag skulle han vidtagit åtgärder för en gemensam bojkott.

– Beslutet att lägga VM i Qatar är en av de löjligaste besluten i idrottens historia. Vi kunde lika gärna valt att lägga det på Island under vintern. Det var som ett Alice i Underlandet-beslut.

Häromdagarna släppte Fifa en sammanfattning på 42 sidor av en rapport gjord för att utreda mutbrott i processen där Ryssland och Qatar fick VM. De båda förbunden friades från fulspel.

Publicerad 2014-11-17 kl 20:24
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons