Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Förre Kalmarmålvakten om skandalscenerna: "Trodde inte det var sant"

Foto: Patric Söderström / Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Etrit Berisha

Den förre Kalmarmålvakten Etrit Berisha, 25, hamnade mitt i kaoset mellan Serbien och Albanien.
Nu berättar den albanska landslagsmålvakten om dramat.
– När polis, vakter, spelare och ledare kom in på planen och slogs trodde jag inte att det var sant, säger han till SVT Sport.

EM-kvalmatchen mellan Serbien och Albanien slutade i kaos. Albaniens landslag fick utstå slag, sparkar och inkastade föremål medan de flydde fotbollsplanen i Belgrad. Bakgrunden till det hela var det politiskt laddade läget, aggressiva hemmafans och en provocerande, nationalistisk flagga föreställande ett "Storalbanien" där bland annat Kosovo ingår, som flögs in med en drönare.

Matchen bröts av domaren efter att Albaniens landslag inte velat gå tillbaka ut på planen.

Mitt i kaoset befann sig den förre Kalmarmålvakten Etrit Berisha, 25. 

– När polis, vakter, spelare och ledare kom in på planen och slogs trodde jag inte att det var sant. Vi såg oss provocerade från att matchen startade, det hela har inget med fotboll att göra. Vi kunde inte fortsätta matchen eftersom fyra av våra spelare var skadade, säger den albanska landslagsmålvakten till SVT Sport.

Efterspelet har handlat lika mycket om politik som fotboll. Nu har Michel Platini fördömt det hela:

– Fotbolls ska föra folk närmare varandra och vår sport ska inte blandas ihop med någon sorts politik. Gårdagens scener i Belgrad är oförsvarbara. Fotbollen får aldrig användas i politiska syften. Jag fördömer det som hände i går å det yttersta, säger Uefa-presidenten enligt The Guardian.

AP rapporterar att det albanska landslaget välkomnades som hjältar när de kom hem och möttes av omkring 3 000 personer på Tiranas flygplats.

Publicerad 2014-10-15 kl 18:13
Annons
Annons
Annons