Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Förre Linköping-stjärnan irriterad på förbundets beslut: "Fanns gott om tid"

Foto: Bildbyrån

Det danska förbundet valde att ställa in fredagens landskamp mot Holland till följd av en konflikt med spelarna. Något lagkaptenen Pernille Harder är starkt kritisk mot.
- Vi är irriterade. Det har funnits massor av tid till att hitta en lösning, säger den förre Linköping-stjärnan enligt TT.

Under tisdagen meddelade det danska fotbollsförbundet, DBU, att fredagens landskamp mot Holland ställs in. Bakgrunden är den konflikt som blossat upp mellan förbundet och landslagsspelarna. Parterna (Spelarföreningen och förbundet) har under en tid förhandlat för att få fram ett nytt och för spelarna förbättrat kollektivavtal, men förhandlingarna har strandat.

- Det är en djupt beklaglig situation, och vi är riktigt ledsna att vi måste göra de många supportrar som hade sett fram emot den här fotbollsfesten besvikna. Det är en irriterande och ohållbar situation, sa förbundschefen Kim Hallberg i ett uttalande.

Beslutet kommer upprörande för de danska spelarna.

- Vi är irriterade över DBU:s beslut. Det har funnits massor av tid till att hitta en lösning, men DBU har inte velat förhandla med oss sedan i söndags kväll, säger lagkaptenen Pernille Harder enligt TT.

- Vi hade verkligen sett fram emot att få spela den här revanschmatchen.

Den tidigare Linköping-stjärnan, nu i Wolfsburg, upplever en ovilja från DBU att hitta en lösning.

- Hela måndagen gick utan förhandlingar, trots att vi var tillgängliga. Och det nästa vi hör från dem är att matchen ställs in, säger hon.

Danmark ingår i Sveriges VM-kvalgrupp och möter Ungern nästa tisdag, en match som nu hänger i luften på grund av konflikten. DBU skriver att man diskuterar med Fifa och Uefa om hur situationen ska hanteras.


Exklusiv tävling: Vinn en Superfotbolls-weekend i London för dig och en vän

Publicerad 2017-09-12 kl 12:44
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons