POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LANDSLAG
2v

Förre U21-förbundskaptenen Håkan Ericson uppges vara aktuell för Indiens landslag

Foto: Bildbyrån.

Håkan Ericson förde U21-landslaget till EM-guld.
Nu uppger Hindustan Times att han är aktuell för ett nytt förbundskaptensuppdrag.
I Indien.

För snart fyra år sedan tog U21-landslaget guld i EM. Mannen som ledde laget var förbundskapten Håkan Ericson. Men trots sitt imponerande cv har Ericson inte haft något fotbollsjobb.

I en intervju med Fotbollskanalen, sommaren 2017, efter sista matchen som U21-ansvarig berättade Ericson själv om anledningen till varför han inte fick vara kvar.

- Möjligtvis har jag varit för ärlig någon gång. Jag har inte varit tillräckligt politisk. Det kan vara en del i det. Jag var besviken på att inte fått förfrågan i A-landslaget, men ingen kan ju kritisera Janne Andersson, sa Ericson.

För drygt ett halvår sedan berättade han för Aftonbladet att han trodde att han skulle få frågan att ta över det svenska landslaget.

- Jag trodde att jag skulle få frågan, och hade fått signaler både internt och externt på att jag skulle vara en kandidat. Ärligt talat är jag inte helt hundra på att jag hade accepterat, men... Jag såg framför mig att jag skulle ha en halv trupp med spelare som jag hade umgåtts med, vunnit både tre kval och ett mästerskap med. Jag såg en potential att det skulle kunna bli ett lag för många år framöver. Det är klart att jag hade haft svårt att tacka nej, sa han till Aftonbladet då.

Ericson har fortsatt varit utan uppdrag, men nu kan han vara på väg tillbaka in i hetluften. Enligt indiska Hindustan Times, en av de största tidningarna i landet, är Ericson aktuell för förbundskaptensjobbet i Indien. Det indiska landslaget står för tillfället utan förbundskapten efter att Stephen Constantine lämnade i januari.

Den förre landslagsspelaren Shyam Thapa leder arbetet i att försöka hitta en ny förbundskapten och han kommer att kalla till möten inom kort.

- Vi kommer att genomföra Skypeintervjuer och den som är bäst lämpad kommer att kontaktas av förbundets exekutiva kommitté med rekommendation. Den exekutiva kommittén kommer sedan att fatta det slutgiltiga beslutet, säger Thapa till Hindustan Times.

Hindustan Times skriver att de fyra kandidaterna som är favoriter till att ta över uppdraget är, bortsett från Ericson, sydkoreanen Lee Min-sung, spanjoren Albert Roca samt kroaten Igor Stimac.

Fotbollskanalen har varit i kontakt med Håkan Ericson som valt att inte uttala sig.

Publicerad 2019-05-05 kl 13:47
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå