Första och andra afrikanska laget klara för VM

Landslag

Nigeria blir det 22:a laget att bli klara för VM i Brasilien 2014. Detta efter en 2-0-seger mot Etiopien.

Nigerias John Obi i matchen mot Etiopien

Två Victor blev målskyttar i matchhen. Liverpools Victor Moses inledde målskyttet efter 20 minuter när han satte en straff. I den 82:a minuten kunde Victor Obinna, till vardags i Lokomotiv Moskva, fastställa slutresultatet 2-0.

"Super Eagles" blir därmed det första afrikanska landslaget att bli klara för VM nästa år. Det andra laget blev Elfenbenskusten.

Elfenbenskusten hade med sig 3—1 till returmötet med Senegal, en match som spelades på neutral plan i Casablanca, Marocko. Senegal ledde med 1—0 och pressade på för ytterligare ett mål som skulle ha tagit landet till VM. I stället kvitterade Salomon Kalou i tredje tilläggsminuten.

Sammanlagt 4—2 innebär att Elfenbenskusten är klart för sitt tredje världsmästerskap i följd.

Publicerad 2013-11-16 kl 22:31